fbpx
13.7 C
Delfzijl
vrijdag 18 september 2020
Home Agenda tips Succesvolle atelierroute “Van Eems tot Westeremden”, ook het komend weekend

Succesvolle atelierroute “Van Eems tot Westeremden”, ook het komend weekend

Westeremden – De negende aflevering van atelierroute “Van Eems tot Westeremden” was het afgelopen weekend een groot succes. De route die op zondag parallel liep met de route Hoge Noorden, trok vele bezoekers uit alle windstreken van het land. Het komend weekend 12 & 13 september van 11.00 tot 18.00 uur is er een nieuwe en laatste kans de route te bezoeken:

De deelnemende kunstenaars zijn: Westeremden aan de Pastorieweg 25 vindt u Marchien Cordes, zij werkt met keramiek en oud ijzer voor beelden en multimedia voor collages.

In Jukwerd aan de Jukwerderweg 62 vinden we Hiwe Groenewolt met o.a. beelden van klei, en beeldhouwster Elise d’Hont.

In Zeerijp aan de Borgweg 87: Corrie Geurts van Kessel met schilderijen en tekeningen van verschillende soorten bomen.

In ’t Zandt aan de Hoofdstraat 4: Marilyn Josiena met portretten in klei, steen en potlood, Jos Mulders: olieverf schilderijen en etsen en gaste Guinnevère Sophie met digital art.

In Loppersum zijn er drie adressen: aan de Molenweg 47 vinden we het atelier van Nanny ter Wiel, zij werkt in olieverf en pastel (niet op 12 september), aan de Kruisweg 25 toont Anneke Bakker haar landschappen, dorps- en stadsgezichten. Zij heeft twee gasten: Josephine Wortelboer -keramiek en brons – en Hanny Jansen (portretten) en aan de Nieuwstraat 6 toont Jan  Schoffelmeijer zijn tekeningen, schilderijen en ruimtelijk werk van allerlei verschillende (recycle) materialen.  

In Wirdum, Stadsweg 36 vinden we het atelier van Antje Sonnenschein waarin zij haar liefde voor Groninger landschappen toont. Haar kleurrijke schilderijen doen denken aan die van De Ploeg. En tenslotte aan  de Wirdumerweg 43 woont Sija Brouwer (zij maakt beelden van klei, aluminiumcement, natuursteen, brons en neolith.