fbpx
16 C
Delfzijl
donderdag 01 oktober 2020
Home Algemeen Scouts zeilen 24-uurs estafette op Schildmeer

Scouts zeilen 24-uurs estafette op Schildmeer

Steendam – De waterscouts van de Fivelgroep uit Delfzijl houden op 12 en 13 september een 24-uurs zeil estafette. Gedurende 24 uur zal één van hun zeilboten, met wisselende bemanning, rondjes zeilen over het Schildmeer.

Met deze actie willen de scouts aandacht vestigen op hun plannen om een eigen ligplaats te realiseren. Het doel is om een perceel te kopen naast de bestaande jachthaven van Boei12, waar ze een steiger en een wc gebouwtje willen plaatsen. De waterscouts laten zich sponsoren voor elk rondje dat er gevaren gaat worden. Van de 87.000 euro die ze voor het project nodig hebben, is inmiddels de helft binnen! 

Zaterdag zullen om 13:00 uur de wethouders Erik Drenth (Midden-Groningen) en Hans Ronde (Delfzijl) het startsein geven. Precies 24 uur later zal de finish zijn. Op de zaterdagmiddag wordt er ook een opendag georganiseerd. Naast zeilen en kanoën zijn er nog veel leuke andere scouting activiteiten. Vanzelfsprekend is iedereen die geïnteresseerd is welkom. Dit alles vindt plaats op de locatie waar de groep haar eigen haven wil gaan bouwen: direct naast jachthaven Boei12, Roegeweg 1, Steendam.

Op de website fivelgroep.steunscouting.nl kunt u meer informatie over de plannen vinden en hoe u de scouts kunt steunen.