Succes voor Romano Hummel op de TAMOIL Dutch Open Grasstrack Loppersum

Loppersum – Afgelopen zaterdag is voor ruim 1000 toeschouwers de 3e ronde van het TAMOIL Dutch Open Grasstrack verreden op de grasbaan in Loppersum. Heel even leek het erop dat deze derde ronde van het Dutch Open zou moeten worden afgelast. Zo droog en zonnig als het de afgelopen week was, zo wisselvallig was het deze dag. Met zware windstoten en de vele regenbuien viel het niet mee om fatsoenlijk te kunnen racen op de glibberige baan.

Nadat de wedstrijden in de diverse Jeugd & Nationaal klassen s’ middags nog wel onder redelijke omstandigheden konden worden afgewerkt werd besloten om de trainingen van het Dutch Open af te gelasten. De finales van deze Jeugd & Nationaal zouden oorspronkelijk ook in het hoofdprogramma worden verreden, maar i.v.m. de wisselende weersomstandigheden werd besloten om deze niet te laten verrijden.

Even na 17.00 uur werd er dan toch gestart met de wedstrijden in het hoofdprogramma.
Al gauw bleek dat de baan echter moeilijk te berijden was en daarom, werd na goed overleg tussen rijders, organisatie en de KNMV, besloten om de bovenste natte toplaag van de baan te halen. Hierdoor kon rond de klok van 18.00 uur toch weer een vervolg worden gegeven aan de races.

In de Special klasse Senioren werd, deze 3e ronde van het Dutch Open Grasstrack, een prooi voor de, van een enkelblessure herstellende, Romano Hummel.

Doordat Hummel in zijn voorseries nogal wat problemen ondervond om het juiste ritme te vinden, en hierdoor niet genoeg punten bij elkaar sprokkelde voor rechtstreekse plaatsing in de A-finale, was hij veroordeeld tot de Last Chance Heat.

In deze heat vond hij wel weer het juiste ritme, en met zijn bekende spectaculaire ogende rijstijl, plaatste hij zich dan uiteindelijk toch nog voor de A-finale. In deze A-finale moest hij de strijd aangaan met de op de Nederlandse grasbanen debuterende Deense speedway prof, Kenneth Kruse Hansen, de Brit James Shanes en de Nederlanders Dave Meijerink, Henry van der Steen en Mika Meijer.

Na een flitsende start dook Hummel als eerste de bocht in en bouwde al gauw een ruime voorsprong op waardoor de overwinning van deze editie van de Lopster grasbaanraces hem niet meer kon ontgaan. Als tweede eindigde Kenneth Kruse Hansen voor Dave Meijerink, Henry van der Steen, Mika Meijer en James Shanes.

Ook de zijspannen, of wel “vliegende tapijten” genoemd, kwamen aan de start in Loppersum.
In deze zijspanklasse zijn vaak alle ogen gericht op regerend Europees Kampioen William Mathijssen met bakkeniste Sandra Mollema. Maar het duo Wilfred Detz/Wendy Arling bewees ook goed uit de voeten te kunnen op de baan in Loppersum.Back to top button