fbpx
woensdag 08 december 2021
11.3 C
Delfzijl

Succes voor SBO de Delta uit Appingedam op Speedsoccer toernooi

Groningen – 250 leerlingen van het speciaal- en voortgezet speciaal onderwijs uit Groningen, Heerenveen, Drachten, Leeuwarden, Meppel, Emmen, Hoogeveen en Appingedam hebben dinsdag 6 en woensdag 7 februari 2018  deelgenomen aan de Speedsoccer Battle in de “blauwe” kunstgraswereld van Indoor Soccer Centre Groningen. Met 35 teams (13 scholen) kon er dan ook gesproken worden over een officieus Noord-Nederlands kampioenschap. Deze editie werd wederom samen georganiseerd met studenten van de Hanze Hogeschool voor sportstudies en Alfa College Groningen.

Op dinsdag was het de beurt aan de leerlingen van het SO en SBO (10-12 jaar). Alle teams werden op niveau ingedeeld, zodat er sprake was van evenwaardige tegenstanders. De 1e prijzen gingen naar de teams van RENN4 Caleidoscoop Leeuwarden, SBO it Oerset Heerenveen, de Kimkiel Groningen en SBO de Delta Appingedam. De fair-play was voor de Kimkiel.

Naast de voetballers waren ook een tiental leerlingen aanwezig die ingezet werden op hun eigen talenten. Enkele hielpen mee in de organisatie en verzorgden de lunch en andere leerlingen hadden een perskaart. Zij zorgden voor mooie foto’s die direct werden uitgeprint en opgeplakt op de fotowand bij de wedstrijdtafel.

Het Diamant College Groningen, de Windroos Hoogeveen en de Atlas Hoogeveen waren een dag later de winnaars. In twee poules viel de beslissing pas in de laatste speelronde waardoor titelverdediger De Monoliet Leeuwarden het onderspit moest delven tegen de gastheren. Ook VSO de Zwaai Drachten kwam net te kort tegen de Atlas Hoogeveen.

Wel wist het team van de Monoliet de titel te verdedigen bij de digitale battle in het sportcafe van Indoor Soccer Centre Groningen. Hier streden zes teams in de FIFA18 E-sports battle om de eer. De Leeuwarders wisten hier de Noordelijke derby naar hun hand te zetten door de Groningse leerlingen van de Erasmusschool te verslaan.

Kortom het waren twee fantastische dagen waarbij de leerlingen hun  sociale vaardigheden konden ontwikkelen en de samenwerking met de deelnemende scholen is versterkt.  Alle leerlingen zijn weer een mooie ervaring rijker en nemen mooie verhalen en herinneringen mee naar de school en thuis, want tenslotte kan iedereen een held zijn.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,330VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer