23.1 C
Delfzijl
27 juli 2021 18:18

Studenten Noorderpoortcollege Appingedam/Delfzijl spelen raadsvergadering na

spot_img

Appingedam / Delfzijl – Donderdag 8 februari stond voor een groot aantal studenten van het Noorderpoortcollege Appingedam in het teken van een Burgerschapsdag. Zij volgden daarvoor een programma op school en een programma in een van de raadzalen van Appingedam of Delfzijl.

Het programma in de raadzalen bestond uit een korte presentatie over “Hoe werkt de gemeente?”, verzorgd door de beide griffiers en aansluitend het naspelen van een gemeenteraadsvergadering onder leiding van de burgemeester van Appingedam en Delfzijl. De studenten moesten beslissen over een nieuwe naam voor de heringedeelde DAL gemeenten, een locatie kiezen voor het gemeentehuis en een aantal speerpunten aangeven waar de nieuwe gemeenteraad mee aan de slag moet.

Zij werden daarbij begeleid door raadsleden van de beide gemeenten. Tijdens het ochtendprogramma kwam in Appingedam de naam Fivelsum uit de bus en in Delfzijl, Stad en Ommeland. ‘s Middags besloten de raden tot de namen DAL en Lage Landen. Het gemeentehuis moest op een centrale locatie in Appingedam komen met dependances in Delfzijl en Loppersum. Als belangrijke speerpunten werden genoemd: de versterkingsopgave, werkgelegenheid, meer uitgaansgelegenheden, beter openbaar vervoer en onderwijs. De studenten gaven aan het programma als leerzaam, leuk en interessant te hebben ervaren. De politiek bleek voor velen toch dichter bij hun eigen leefwereld te liggen dan verwacht.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,264VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
AutoAuto
DierDier
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten