Subsidieregeling Waardevermeerdering verlengd tot 1 februari 2025

Regio – De Waardevermeerderingsregeling is verlengd tot 1 februari 2025. De regeling is bestemd voor bewoners in het aardbevingsgebied in Groningen en Noord-Drenthe die erkende schade hebben gehad door de gaswinning.

Bewoners kunnen met de subsidie tot maximaal € 4.000 voor verduurzamingsmaatregelen aanvragen. De regeling zou aflopen op 1 februari 2024 maar is nu dus verlengd. Met de verlenging tot 1 februari 2025 hebben inwoners van Groningen en Noord-Drenthe langer de tijd om de subsidie aan te vragen.

Waardevermeerderingsregeling
De regeling is bedoeld als compensatie voor overlast door aardbevingsschade. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) voert de regeling uit. Woningeigenaren kunnen een aanvraag indienen via de website van het SNN. Voor de regeling is in totaal 89,1 miljoen euro beschikbaar, inclusief uitvoeringskosten.

Sinds de openstelling van de regeling in april 2017 zijn 1.102 subsidies toegekend voor een totaalbedrag van 4,2 miljoen euro. Dat is minder dan van te voren verwacht. Dit komt onder meer doordat momenteel geen nieuwe schades worden beoordeeld en erkend, vanwege de ontwikkeling van een nieuw schadeprotocol. De meeste woningeigenaren gebruiken de subsidie voor zonnepanelen, zonnecollectoren, HR++(+) glas of combiketels met HR.

Back to top button