Studio Tapila2 heeft voor het eerst meegedaan aan World of Dance

Eindhoven – Afgelopen zondag 29 november deed dansschool Studio Tapila2 uit Appingedam voor het eerst mee met World of Dance. Dit is de meest gewaardeerde wereldwijde urban competitie in de danswereld. Vier demoteams van Studio Tapila2 werden samengevoegd tot een megacrew van dertig dansers genaamd 2CHÉ.

Om deel te mogen nemen aan dit grote evenement moesten de dansgroepen eerst door een voorselectie. Door middel van een dansvideo werd er beoordeeld of de groep aan het wereldniveau voldoet en mag deelnemen. De groep 2CHÉ, een gevarieerde groep jongeren waarbij de jongste danser 10 jaar is en de oudste 27 jaar mochten zondag in de Effenaar in Eindhoven mee dansen in de Upper Division. De competitie werd gejureerd door Duc Anh Tran, Jun Quemado en Mecnun Giasar, drie wereldwijde dansiconen. Studio Tapila2 viel buiten de prijzen maar lieten hun beste kant zien in een schitterende show. ‘Wij zijn heel trots dat we op het podium mochten staan met veertig andere topteams uit heel Europa en hebben goede feedback ontvangen van de juryleden. Het was een top ervaring en een inspiratiebron’ aldus Esmee Tapilatu de choreografe en dansschool eigenaresse.

World of Dance heeft een een groot dansnetwerk met meer dan 10 miljoen volgers. 2CHÉ zal binnenkort ook op hun youtube kanaal te zien zijn met hun eerste show als megacrew.

Back to top button