13.5 C
Delfzijl
21 juni 2021 08:58

Struinen langs de Dollard – zeehonden en kwelders

spot_img

Termunten – Op zondag 27 mei organiseert Het Groninger Landschap een struintocht voor de jeugd met het thema zeehonden en de kwelders.

We gaan wandelen richting de zeehondenkijkwand om te kijken of er al zeehonden te zien zijn. Het is nog vroeg in het jaar, het is daarom niet zeker of we wat zien. Als we geluk hebben zijn er al jongen geboren.

Ook gaan we naar de kwelders om met netjes te gaan “vissen”. Wat zullen we vangen? Een garnaal? Misschien wel een krab. We kunnen dit ter plekke bestuderen met een loep/vergrootglas of bij terugkomst in het veldlaboratorium bij het bezoekerscentrum.
Het is verstandig om laarzen of stevige waterdichte schoenen aan te doen en kleding wat vuil mag worden.

Locatie: Bezoekerscentrum Dollard, Dallingeweersterweg 30, 9947 TB Termunten Tijd: 13.30 – 15.30 uur. Aanmelden kan via de website: www.groningerlandschap.nl – er-op-uit

Deze struintocht is bedoeld voor gezinnen met kinderen en/of opa’s en oma’s met kleinkinderen die onder leiding van gidsen op ontdekking gaan in dit gebied. Kinderen in de leeftijd van 6 tot 13 jaar (basisschool) worden actief betrokken bij hetgeen de natuur ons op deze middag voorschotelt.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,257VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
KlussenKlussen
WonenWonen
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
DierDier

Populaire berichten