Tweede herfststorm heeft voor weinig problemen gezorgd in de regio

Delfzijl – De tweede herfststorm van het seizoen trok donderdag over de provincie. Het KNMI had code oranje afgegeven vanwege zeer zware windstoten van zo’n 100 tot 120 kilometer per uur. Waterschappen Hunze en Aa’s en Noorderzijlvest sloten rond 10:00 uur  vanmorgen de coupures bij Delfzijl vanwege een verwachte waterstand van NAP + 3.30.

Bergingsbedrijf Dallinga is in opdracht van de gemeente een aantal voertuigen, die op de kade staan, aan het wegslepen. Hiermee wil de gemeente voorkomen dat de voertuigen mogelijk in het water komen te staan.

Tussen 13.00 en 13.15 uur bereikte het water in Delfzijl met NAP + 3,25 meter het hoogste punt rond 16:00 uur werden de coupures weer geopend. Het water kwam niet over de kade in de haven. Veel mensen kwamen een kijkje nemen aan de kust en konden tussen de buien door even uit waaien.

De storm heeft verder voor weinig problemen gezorgd in de regio. Op een enkele gesneuvelde boom na, en veel vallende takken bleef de schade beperkt. De brandweer van Delfzijl heeft aan het Tagrijn in Farmsum een afgewaaid dekluik van een binnenvaartschip vast gelegd zodat deze niet het Eemskanaal in waaide.

Back to top button