33.7 C
Delfzijl
dinsdag 25 juni 2019
Home Algemeen Stip Delfzijl start met vervoersdienst Samen Onderweg

Stip Delfzijl start met vervoersdienst Samen Onderweg

Delfzijl – Vanaf maandag 14 januari 2019 start Stip Delfzijl met een nieuwe vervoersdienst genaamd Samen Onderweg.

De nieuwe vervoersdienst is er voor bewoners van de gemeente Delfzijl en Appingedam die bijvoorbeeld naar de dokter of naar het ziekenhuis moeten en ook vooral tijdens het bezoek zelf graag ondersteuning willen of nodig hebben.

“Het afgelopen jaar kreeg Stip Delfzijl steeds meer hulpvragen voor ondersteuning van, naar en vooral bij een dokters- of ziekenhuisbezoek.  Vooral van kinderen die zelf ver weg wonen en waarvan de ouders inmiddels op leeftijd zijn en hier in Delfzijl wonen. Een taxi gaat vaak maar tot de voordeur of wachtkamer, terwijl juist vaak bij het bezoek aan de de dokter, arts of andere specialist zelf vaak de ondersteuning ook nodig is.”, geeft Gonda Palts aan, een van de initiatiefnemers namens Stip.

De vervoersdienst is een verdere uitbreiding van de Sociale Klussendienst van Stip Delfzijl, waar naast vervoer bewoners ook op een beroep op kunnen doen voor bijvoorbeeld het onderhouden van de tuin of het helpen verven in huis.

Meer informatie is te vinden op www.stipdelfzijl.nl . via de facebook van Stip Delfzijl, per e-mail via info@stipdelfzijl.nl of door te bellen met 06-33050503. Ook zijn mensen welkom tijdens het spreekuur voor de vervoersdienst op de dinsdagmorgens van 9:30 – 11:30 in de Brede School Noord.

Advertenties

Advertenties