fbpx
10.7 C
Delfzijl
29 oktober 2020 17:25

Groen licht voor verkeersplan en dorpsplein Meedhuizen

Meedhuizen – Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Delfzijl heeft ingestemd met het definitief ontwerp voor het project “Meedhuizen: Verkeer en meer…”.

Donderdag 13 december hebben de inwoners van het dorp volmondig ja gezegd tegen het ontwerp, dat inwoners en gemeente samen met de landschapsarchitecten en de aannemer hebben gemaakt. Het betekent dat kan worden gestart met het maken van de bestekstekeningen, Begin februari worden deze weer met het dorp gedeeld.

Wethouder Jan Menninga: “In dit project zeggen we wat we doen en doen we wat we zeggen, dat was zo en dat blijft zo, ook in deze fase”.

Bouwteam
Nu er een volgende stap is gezet in het project, wordt de aannemer meer leidend. Dezelfde mensen zijn lid van het bouwteam, alleen het initiatief, de verslaglegging en dergelijke, komen nu bij de aannemer in plaats van bij de opdrachtgever te liggen. Wethouder Menninga is en blijft bestuurlijk opdrachtgever.

Achtergronden
In Meedhuizen speelt een aantal zaken:
– de wens van de inwoners om Meedhuizen verkeersveiliger te maken;
– veel onderhoud nodig in de openbare ruimte;
– een aantal wensen van de inwoners, verzameld bij het opstellen van de woonvisie en
– de wens om een dorpsplein te creëren en jongeren een eigen ontmoetingsplek te geven voor hun activiteiten.
Om een maximale opbrengst te behalen zijn deze zaken gecombineerd, zodat meer kan worden gedaan met hetzelfde budget. De gezamenlijke aanpak geeft bovendien minder uitvoeringshinder.

Actualiteit
Op de site van de gemeente Delfzijl zijn steeds de laatste documenten en de laatste stand van zaken terug te vinden. Belangstellenden kunnen zich via de site ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief die vanuit dit project wordt uitgegeven.

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,223VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten