6.7 C
Delfzijl
19 april 2021 02:01

Stichting Sport4connect gaat plekken voor Maatschappelijke Diensttijd verzorgen in de regio

ComputerComputer
Mode 2021Mode 2021
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
StudieboekenStudieboeken
KlussenKlussen
AutoAuto
Vaker kopenVaker kopen

Eemsdelta – Stichting Kwartier zorg en Welzijn & Stichting Sport4connect ontvangen samen twee jarige landelijke subsidie voor MDT-Make a Move.

Vanuit het landelijke programma Maatschappelijke Diensttijd hebben Stichting Kwartier Zorg & Welzijn en Stichting Sport4connect samen de subsidie ontvangen voor het opstarten van MDT-Make a Move. Het project richt zich op jongeren uit de gemeente Midden-Groningen en toekomstige gemeente Eemsdelta.

MDT Make a Move zal de komende twee jaar tijd ruim 300 jongeren tussen de 14-27 jaar de kans geven om talenten te ontdekken, ervaringen op te doen, nieuwe mensen te ontmoeten en kansen voor maatschappelijke impact te realiseren. Zowel Sport4connect als ook Kwartier bieden beide programma’s en/of activiteiten aan, gericht op jongerenparticipatie en talentontwikkeling in de eigen regio. Met de samenwerking staat uitwisseling van kennis en een groter bereik van jongeren centraal.

Bij MDT-Make a Move doen jongeren vrijwillig mee en stellen persoonlijke doelen voor impact. Ontmoeting, leren en ontdekken staan centraal. MDT-Doeweken en de MDT-Ontdek:

  1. MDT- Doeweken is voor jongeren die er meteen klaar voor zijn. Ze hebben een idee, kennen hun vaardigheden en kwaliteiten en gaan direct aan de slag met impact.
  2. MDT-Ontdek is voor jongeren die intensiever eerst eigen talenten willen verkennen en ontdekken, jongeren volgen 10 weken een trainingsprogramma, die gevuld zijn met workshops, ontdekkingen van zichzelf en elkaar.

De MDT-Make a Move kenmerkt zich door leren en ervaren. Dit kan bij één van onze partners in de cultuur, techniek, sport of maatschappelijke sector. Vanuit MDT Make a Move worden zowel de partners als jongeren begeleid en zorgvuldig gematcht.

Zowel in Delfzijl als in Hoogezand zal een ‘Maakwerkplaats’ starten. De maakwerkplaats biedt jongeren tools; een muziekstudio, dansruimte, video- en audioapparatuur, computers, (3D) -printers, naaimachines, gereedschappen en materialen. Deelnemers aan MDT-Make a Move krijgen de gelegenheid om in de ‘maakwerkplaats’ aan de slag te gaan!

Over maatschappelijke diensttijd (MDT)
Binnen het programma MDT werken de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn & Sport (VWS), Onderwijs, Cultuur & Wetenschap (OCW) en Sociale Zaken & Werkgelegenheid (SZW), jongerenorganisatie Nationale Jeugdraad, Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk, ZonMw, gemeenten en maatschappelijke organisaties met elkaar samen. Staatssecretaris Paul Blokhuis van VWS is politiek verantwoordelijk voor MDT. In het regeerakkoord is afgesproken dat er vanaf 2021 jaarlijks 100 miljoen euro beschikbaar wordt gesteld voor MDT.

Volg ons op

11,072FansLike
1,424VolgersVolg
5,285VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
WonenWonen
AutoAuto

Populaire berichten