Stichting Make-A-Wish Groningen zoekt vrijwilligers

Stedum – Als iemand geconfronteerd wordt met een levensbedreigende ziekte dan raakt dat vaak een partner, een gezin en natuurlijk ook de gemeenschap daaromheen. Treft het noodlot van een ernstige ziekte een kind dan is de impact daarvan meestal nog veel groter. Als een kind erg ziek wordt dan kampt men toch vaak met de gedachte dat er iets helemaal niet klopt en men voelt dan dat het zo oneindig oneerlijk is dat kinderen geen kans krijgen om normaal op te groeien en een onbezorgde jeugd te hebben.

Daarom is het goed te weten dat stichting Make-A-Wish Nederland zich het lot van zieke kinderen tussen 3 en 18 jaar aantrekt en dat zij probeert de grootste wens van deze kinderen en jong volwassenen in vervulling te laten gaan. Het ontvangen van datgene dat je het allerliefste wilt of het doen van wat je altijd al had willen doen heeft vaak een magisch effect op deze kinderen. Het geeft hun de kans om even te ontstijgen aan het enige stempel dat ze nog lijken te hebben namelijk dat van patiënt. Door de vervulling laten gaan van de wensen ontstaat er weer ruimte om gewoon kind te zijn en te genieten van het leven.

Make-A-Wish in de regio
In de regio Groningen zijn er al verschillende initiatieven ontplooid om de stichting te ondersteunen. Zo werd er in Stedum in 2012 een sponsorloop georganiseerd door de fietsclub “Oet Steem”, de “Gewichtbeheersingspraktijk Goud” en het “Swaithoes” en daarmee werd er bijna vierduizend euro verzameld voor Make-A-Wish. Met dit bedrag zijn vervolgens diverse wensen vervuld.

In 2013 werd door een aantal jongeren uit Leermens het “Keetpop festival” georganiseerd waarbij zo’n 350 bezoekers genoten van verschillende optredens, en waarvan de opbrengst eveneens bestemd was voor de stichting. Velen kunnen zich ook nog de actie herinneren voor Dinand uit Loppersum. Deze ernstig zieke jongen beleefde dankzij vele vrijwilligers een droomdag bij de FC Groningen. Zijn wens de Euroborg te bezoeken en te voetballen met de spelers van FC Groningen kwam uit. Samen met zijn moeder, broertje en beste vriend werd hij per limousine opgehaald en bij de FC onderging hij een VIP-ontvangst en later kon hij ook nog een wedstrijd bijwonen tussen Groningen en Ajax. Na het overlijden van Dinand hebben de spelers van FC Groningen de gewonnen beker van 2015 aan Dinand opgedragen.

De uit Delfzijl afkomstige Jasmijn(7) beleefde in 2014 haar allerliefste wens; een tocht in een knalroze limousine, een bezoek aan een beautysalon, sieraden maken, een dansles volgen en een bezoek aan de Fraeylemaborg; allemaal zaken die haar dag onvergetelijk maakten.

Vrijwilligers gezocht
Binnen Make-A-Wish zijn er zo’n 400 vrijwilligers actief; zij zorgen er samen voor dat er veel wensvervullingen doorgang kunnen vinden in Nederland. Om dit werk ook in Groningen en Drenthe te kunnen voortzetten heeft de stichting vrijwilligers nodig die zich met liefde en passie willen inzetten om kinderen met een levensbedreigende ziekte de kracht te geven om weer kind te zijn Draagt u de doelstellingen van Make-A-Wish ook een warm hart toe dan kunt u zich wenden tot de stichting.

www.makeawishnederland.org

Back to top button