fbpx
11.8 C
Delfzijl
25 oktober 2020 17:26

Steunstee de Steunhörn in Wagenborgen officieel geopend

Wagenborgen – Donderdag 2 februari 2017 openden inwoners en wethouder IJzebrand Rijzebol een steunstee aan de Hoofdweg in Wagenborgen. Het initiatief voor het realiseren van een steunstee komt van inwoners van Wagenborgen. De opening werd door wethouder Meindert Joostens aangegrepen om een cheque te overhandigen aan het Vrijwilligersnetwerk Wagenborgen (VNW) bestemd voor de pilot Dorpsondersteuner. De dorpsondersteuner gaat de inzet van vrijwilligers op het gebied van informele zorg begeleiden en aansturen. Daarnaast gaat hij of zij zorgen voor een goede verbinding met zorgprofessionals als de huisarts, welzijnswerkers, het Wmo-loket van de gemeente en bijvoorbeeld het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).

Een ontmoetingsplek voor dorpsbewoners

‘De steunstee is gerealiseerd door en voor inwoners van Wagenborgen’, zegt wethouder Rijzebol. Daarom is dit dan ook een initiatief waar we als gemeentebestuur trots op zijn.’ Een steunstee is een ontmoetingsplek voor dorpelingen die behoefte hebben aan hulp of gewoon een praatje.

Vangnet samenleving door samenwerking vrijwilligers en professionals De dorpsondersteuner ziet wethouder Joostens als een belangrijke spil in het creëren van een vangnet in de samenleving. ‘Vrijwilligers en professionals werken samen om ervoor te zorgen dat inwoners zo lang mogelijk in hun eigen dorp kunnen blijven wonen. De dorpsondersteuner is hierbij een belangrijke schakel. Ook dit initiatief dragen we als gemeentebestuur een warm hart toe.’

Boekenkluis

In de kluis van de Steunhörn is een permanente locatie gerealiseerd voor de verkoop van tweedehands boeken. In samenwerking met een zestal vrijwilligers van het Vrijwilligersnetwerk wordt dit initiatief gestart.

Vanaf dinsdag 7 februari is de “Boekenkluis” wekelijks geopend voor de verkoop van tweedehands boeken. Voorlopig wordt gestart op met één ochtend in de week: Dinsdagochtend van 9 tot 11 uur. De opbrengst van de boeken komt voor 50 % ten goede van het Vrijwilligersnetwerk en voor 50 % van een nog nader te bepalen goed doel. Om dit initiatief in stand te houden is de inbreng van tweedehands boeken zeer wenselijk. Mocht u tweedehands boeken willen schenken kunt u contact opnemen met Annemiek Reinds: tel. (0569) 542844 / 06-27313899 of boekenmarktwagenborgen@ziggo.nl

Pilot duurt een jaar

Initiatiefnemer van de pilot is het Vrijwilligersnetwerk Wagenborgen. Het VNW richt zich op het optimaliseren van de levenskwaliteit van kwetsbare inwoners, met name ouderen en mantelzorgers. Het netwerk uit Wagenborgen bestaat uit zestig vrijwilligers uit het dorp. De pilot Dorpsondersteuner duurt een jaar.

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,223VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten