fbpx
14.7 C
Delfzijl
zaterdag 30 mei 2020
Home Algemeen Mach-mit-Mobil komt naar het Eemsdeltacollege in Appingedam

Mach-mit-Mobil komt naar het Eemsdeltacollege in Appingedam

Appingedam – Op donderdag 9 februari  komt de Mach-mit-Mobil van de Actiegroep Duits komt naar het Eemsdeltacollege in Appingedam. Sinds het begin van de Mach mit!-campagne in 2012 hebben al meer dan 40.000 scholieren aan het interactieve lesprogramma van de Actiegroep Duits deelgenomen.

Twee taalassistenten van het Goethe-Institut Niederlande rijden in de Mach-mit-Mobil naar Appingedam. Er worden ter plekke spelletjes en andere leuke activiteiten voor de scholieren georganiseerd om op een speelse manier belangstelling voor de Duitse taal op te wekken.

Mach mit! is een campagne ter bevordering van de Duitse taal in het onderwijs, gecoördineerd door de Actiegroep Duits. In het kader van deze campagne vindt de jaarlijkse ‘Dag van de Duitse taal’ plaats en bezoekt de Mach mit-Mobil scholen in heel Nederland.

Actiegroep Duits

De Actiegroep Duits is een samenwerkingsverband tussen de Duitse Ambassade in Den Haag, het Duitsland Instituut Amsterdam, de Duits-Nederlandse Handelskamer en het Goethe-Institut Niederlande met het doel het bewustzijn voor het belang van de Duitse taal in Nederland te vergroten.

Advertenties