12.1 C
Delfzijl
14 juni 2021 04:39

Sterk Techniek Onderwijs in beeld

spot_img

Appingedam – In het begin van dit jaar zijn de VMBO scholen in de regio Eemsdelta van start gegaan met het programma Sterk Techniek Onderwijs(STO). De samenwerking met het bedrijfsleven en het enthousiasmeren van jonge leerlingen voor techniek staat centraal. De leerlingen volgen nu onderwijs op afstand wegens het coronavirus. Docent, Jan van Laar, van het Theda Mansholt College die ook projectleider STO is, geeft het praktijkvak Bouwen, Wonen & Interieur (BWI).

Samen met studiegenoten van de opleiding docent BWI te Windesheim heeft hij het keuzevak “ontwerp duurzame comfortwoning” uitgewerkt voor het vak BWI. Hiervoor is lesmateriaal ontwikkeld en er is een website gemaakt voor de leerlingen.

Het keuzevak is nu zo aangepast dat de leerlingen met een lespakket met materiaal en gereedschap thuis aan de slag kunnen. De theorielessen vinden online plaats, de praktijkopdrachten kunnen de leerlingen thuis uitvoeren.

Sterk Techniek Onderwijs op afstand!
Binnen het STO wordt er gewerkt aan het ontwikkelen van flexibele keuzemodules die ook binnen andere profielen gevolgd kunnen worden. Dit concept past daarmee goed binnen het programma. Daarnaast biedt de website veel informatie over de verschillende ontwikkel mogelijkheden binnen BWI.

Binnen het STO wordt hier ook veel aandacht geschonken aan het legio aan beroepen en ontwikkelmogelijkheden binnen de sector techniek. Het is de bedoeling om hiermee al te beginnen in het basisonderwijs. De eerste aanzet tot de verdere ontwikkeling van het programma is hiermee gegeven.

Voor meer informatie en inspiratie, bekijk de filmpjes; https://vimeo.com/user7044101

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,254VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
DierDier
KlussenKlussen
TuinTuin
AutoAuto

Populaire berichten