Stemronde vierde Noord-Groninger sportgala geopend

Warffum – De stemronde voor de vierde editie van het Noord-Groninger Sportgala is op de eerste dag van het nieuwe jaar geopend. Het gala wordt op zaterdag 11 februari in de Op Roakeldaishal in Warffum gehouden. Tijdens het evenement worden de Noord-Groninger sportman, sportvrouw, sportploeg en sporttalent van 2016 gekozen. Uit de aanmeldingen zijn de 20 meest voorgedragen kandidaten gekozen die kans maken op een van de beschikbare prijzen.

De voorbereidingen voor het sportieve feest bevinden zich in de afrondende fase. Het programma is nagenoeg rond en zal in ieder geval nieuwe elementen bevatten. Naast de verkiezing heeft het bestuur van de Stichting EemsmondSport Delfzijl een wat interactievere invulling van de avond gepland.  Zo zal er een clowneske demonstratie tafeltennis worden gegeven door enkele heren van eredivisionist Midstars uit Middelstum en verzorgen leden van boksvereniging Appingedam eveneens een demo. Speciaal voor deze gelegenheid wordt de boksring van de Damster vereniging in de OR-hal opgebouwd. Op dit podium zullen ook de sportprijzen worden uitgereikt.

Ook het goede doel wordt in Warffum niet vergeten. Wagenborger Ronnie Zoer komt uitleg geven over Homeride. Een sponsortocht van 500 kilometer, door het hart van Nederland, ten bate van het Ronald McDonald Kinderfonds

Stichting EemsmondSport Delfzijl is trots op wat er nu al is bereikt. Uit alle reacties die men ontvangt blijkt wel dat verenigingen, individuele sporters en hun aanhang enorm meeleven. ‘Het formulier was nog maar drie dagen online of er waren al een kleine 4500 stemmen geteld’, zegt voorzitter Nanko Kiel.

Aan het einde van de stemronde van afgelopen jaar telde de organisatie zo’n 12.000 stemmen. Of dat aantal nu ook weer gehaald wordt vindt men bij EemsmondSport niet belangrijk. ‘Of het er nou duizend of tienduizend zijn vinden we niet zo spannend. Het gaat ons om de waardering voor de amateursport. Daar doen we het allemaal voor’, vindt Kiel.

Het stemgedrag wordt overigens ook deze editie nauwkeurig bewaakt door Richard Heuving. Hij houdt goed in de gaten of alles wel eerlijk verloopt, zodat er geen enkel misverstand kan bestaan over de uiteindelijke winnaars.

Woensdagavond 8 februari om acht uur wordt het stemformulier gesloten en kan de einduitslag worden opgemaakt. Deze blijft tot aan de uitreiking geheim, dus zal men naar het gala moeten om te weten te komen wie er uiteindelijk als winnaars uit de bus zullen komen.

De zaal is op 11 februari om acht uur open, het programma begint om half negen en wordt aan elkaar gepraat door de van RTV Noord bekende Theo Sikkema. De muzikale omlijsting komt van het duo Van Geeft ‘M. En wat nog veel belangrijker is, de toegang is gratis.

Back to top button