2.6 C
Delfzijl
8 mei 2021 05:59

Start zwemseizoen K.P. Zijlbad Loppersum op 13 mei

Loppersum – Zwemseizoen 2017 in het K.P. Zijlbad in Loppersum gaat weer van start. Op zaterdagmiddag 13 mei gaan de poorten van het enige zoutwaterbad in de open lucht om 13.00 uur voor het eerst weer open voor publiek.

Het zwemwater is op 13 mei waarschijnlijk nog erg koud, maar koffie en thee staat klaar voor iedereen die de opening wil bijwonen. Op deze middag zijn ook de bestelde abonnementen af te halen. Dit jaar heeft de voorverkoop voor het eerst plaatsgevonden via de website. Een kleine honderd zwemmers bestelden hun abonnement online via zoutwaterbad.info. In de voorverkoop zijn de seizoenskaarten €8,- per stuk goedkoper. Voor late beslissers biedt het K.P. Zijlbad op 20 mei nog één keer de gelegenheid om de abonnementen tegen voorverkoopprijs aan te schaffen, tijdens ‘Lente in Loppersum’.

Vrijwilligers

Het zoutwaterbad K.P. Zijl, dat geheel gerund wordt door vrijwilligers, hoopt op een zomerseizoen met mooi weer en veel bezoekers. “We streven ernaar om tienduizend gasten te mogen ontvangen. Is het water 17°C of warmer, dan zijn we in principe geopend,” legt penningmeester Johan Flikkema uit. “We kunnen echter nog flink wat hulp gebruiken om de kassa of het winkeltje te bemensen. Want zonder vrijwilligers moet het bad echt dicht blijven, en dat zou – vooral op mooie dagen – jammer zijn.”

Geïnteresseerde zwemmers en potentiële vrijwilligers kunnen contact opnemen met het K.P.
Zijlbad via Facebook of via de website: zoutwaterbad.info. Via die media wordt tijdens het seizoen ook elke keer aangegeven of het zwembad open is.

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
WonenWonen

Populaire berichten