Start nieuwbouw Ticheldobbe in Middelstum

Middelstum – Woningcorporaties Woongroep Marenland en Wierden en Borgen bouwen zestien nieuwe woningen aan de Ticheldobbe in Middelstum. Dinsdag 8 oktober vierden de corporaties samen met toekomstige bewoners en VDM de start van de bouw.

De nieuwe woningen zijn vier-onder-een-kap woningen, geschikt voor gezinnen. Daarnaast zijn de woningen aardbevingsbestendig, gasloos en zeer energiezuinig. Het plan is tot stand  gekomen in goed overleg met de toekomstige bewoners, die nu nog aan de Groensingel wonen. Zij verhuizen medio 2020 naar de Ticheldobbe.

Eerste paal
Voor het feestje werden alle toekomstige bewoners en omwonenden van de nieuwe woningen uitgenodigd. Samen met de kinderen van een aantal toekomstige bewoners sloegen directeur-bestuurders van beide corporaties en wethouder Pier Prins een eerste paal. Daarna genoten alle aanwezigen van een voedzame lunch.

Corporaties werken samen aan de bouw
Het nieuwbouwproject betreft een samenwerking tussen Wierden en Borgen en Woongroep Marenland. Beide corporaties zijn verantwoordelijk voor acht woningen, die allemaal in dezelfde stijl door VDM Woningen worden gebouwd. Gerke Brouwer, directeur-bestuurder van Woongroep Marenland, over de samenwerking: “Woongroep Marenland werkt samen aan wonen. Samen met bewoners, samen met gemeente en samen met collega corporaties. Een mooie samenwerking met een mooi resultaat!” Bestuurder bij Wierden & Borgen Matthieu van Olffen vult aan: “Zo’n mooi plan kan alleen tot stand komen door een goede samenwerking met alle betrokken partijen, daar zijn we in geslaagd. We kijken uit naar een resultaat waar we samen trots op kunnen zijn.”Back to top button