Start bouw kindcentrum RENN4 in Appingedam

Appingedam – De bouw van het nieuwe kindcentrum RENN4 en tijdelijke huisvesting voor kindcentrum OPwierde en kindcentrum Olingertil is gestart. De eerste heipalen zijn afgelopen week de grond in geslagen. Het nieuwe kindcentrum wordt gebouwd voor leerlingen die het basisonderwijs volgen en een extra ondersteuningsbehoefte hebben. S(B)O De Delta/ Bladergroen Appingedam (RENN4) zoekt daarbij de samenwerking met expertisecentrum Berjarijke (onderdeel van Cosis). 

Vandaag werd het bouwbord voor de school onthuld door wethouder Lea van der Tuin samen met Yvonne Beishuizen namens RENN4 en leerlingen van Renn4 SBO De Delta/Bladergroenschool en leerlingen Dennis en Royston.

Berjarijke gaat met twee groepen in de leeftijd van 2 tot 13 jaar meeverhuizen naar de nieuwbouw. Hiermee wordt het gespecialiseerd onderwijs, begeleiding en behandeling in één gebouw gehuisvest.

Tijdelijke huisvesting
Het nieuwe kindcentrum kan naar verwachting in het voorjaar van 2021 in gebruik worden genomen. Het biedt dan eerst huisvesting voor de leerlingen en personeel van kindcentra Olingertil en OPwierde. Deze schoolgebouwen moeten aardbevingsbestendig moeten worden gemaakt. Als dit klaar is, verhuizen ze terug naar de versterkte gebouwen en kan het nieuwe kindcentrum in gebruik worden genomen door S(BO) De Delta/Bladergroen Appingedam en Berjarijke.  Het nieuwe gebouw krijgt tijdelijk extra ruimtes. De extra ruimtes worden weggehaald bij de definitieve huisvesting.

Schoolerf
Ook verkeerskundig gaat er één en ander gebeuren rond het nieuwe kindcentrum. De weg tussen het nieuwe kindcentrum RENN4 en kindcentrum Olingermeeden wordt omgelegd. Hierdoor ontstaat er een autovrije ruimte (schoolerf) tussen de schoolgebouwen.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2491″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button