9 C
Delfzijl
14 mei 2021 00:46

Stadstuinieren is er voor iedereen

Appingedam – Een kwartier tot anderhalf uur aan de slag en daarna het resultaat van je werk zien én proeven! Dat is wat de stadstuinders wekelijks doen in het tuinseizoen op Stadstuin de Eendracht. Zij onderhouden niet alleen hun eigen moestuinbak maar  helpen ook met enige regelmatig mee in de stadstuin.  Nieuwe stadstuinders zijn van harte welkom! Samen tuinieren is gezellig, leerzaam en je bent actief buiten aan de slag. Wat wil je nog meer?

De stadstuin biedt aan alle Damsters de mogelijkheid om in moestuinbakken groente, kruiden of bloemen te kweken. De bakken staan op poten, zodat inwoners die rolstoel gebonden zijn ook kunnen Stadstuinieren.  Naast het tuinieren in de moestuinbak worden er ook dit seizoen diverse activiteiten en workshops georganiseerd.

Mocht u (tijdelijk) niet in staat zijn om voor uw bak te zorgen of beschikt u niet over de financiële middelen om een bak te huren? Dan zoeken wij gezamenlijk naar een oplossing! Groene vingers heeft u niet perse nodig, al doende leert men. Behalve de voordelen van de opbrengst, goedkoop aan je groente komen, is het super gezond en ook nog eens een leuke bezigheid.

En weet u dat tuinieren en bezig zijn in de natuur ontzettend gezond is voor geest en lichaam. Zelfs een paar minuten per dag tuinieren zorgt al voor een enorme vermindering van stress. Dus redenen genoeg om te gaan stadstuinieren.

U bent van harte welkom op Stadstuin de Eendracht aan de Woldweg in Appingedam. U kunt een moestuinbak huren voor 25 euro per jaar inclusief grond en een zadenpakket. Wilt u meer weten? Vraag eens één van de vrijwilligers op de tuin voor informatie. Of neem contact op met Peronne Burggraaf, telefoon 0596-623315 of via de  mail p.burggraaf@a-s-w-a.net

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,291VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
DierDier
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen

Populaire berichten