fbpx
24 C
Delfzijl
woensdag 03 juni 2020
Home Algemeen Stadstuin de Eendracht op zoek naar vrijwillige beheerders

Stadstuin de Eendracht op zoek naar vrijwillige beheerders

Appingedam – De lente is begonnen! Op Stadstuin de Eendracht in Appingedam komt de tuin weer tot leven. Er is al veel werk verricht op de Stadstuin de afgelopen weken door vele vrijwilligers. 

Alles is klaar voor een nieuw (moes-)tuin seizoen. Naast alle vrijwillige inzet is er ook behoefte aan beheerders op de tuin. Een groepje mensen die 1 tot 3 dagdelen per week aanwezig zijn om voor de nodige continuïteit te zorgen. Gastvrije Damsters die een gastheer/gastvrouw functie willen verrichten op de tuin en liefst ook de handen uit de mouwen willen steken. Bij de taken van de beheerders horen: bezoekers jong en oud ontvangen; ondersteunen bij activiteiten op de tuin; coördineren van werkzaamheden en activiteiten op de tuin. 

Affiniteit met groen en tuinieren en de verschillende groepen bezoekers op de tuin is belangrijk. Wat krijgen deze beheerders terug voor hun inzet? Natuurlijk een prachtige groene werkomgeving en een eigen moestuinbak op de tuin. Daarnaast leuke collega’s want het idee is dat er wordt gewerkt in een team van vrijwillige beheerders. Ook biedt het mogelijkheden om vaardigheden te vergroten op het gebied van beheer, tuinieren, groente kweken, gastheer/gastvrouwschap, ondersteunen en coördineren. Stadstuin de Eendracht is een mooie groene en educatieve ontmoetingsplek waar Damsters en organisaties zelf hun eigen biologische groente kweken. Kernwoorden voor de Stadstuin zijn groen, moestuinbakken voor particulieren en organisaties, biologisch, educatie, minimoestuintjes, activiteiten, gezelligheid, rust en ontmoeting.

De Stadstuin wordt gerund door bewoners, cliënten van ’s HeerenLoo en Cosis en leerlingen van de scholen. Dit met ondersteuning vanuit ASWA-Welzijn.

Wanneer u nieuwsgierig bent geworden naar deze functie kunt u contact opnemen met ASWA-Welzijn telefoonnummer 0596-623315 en vragen naar Peronne Burggraaf.

Advertenties