20.2 C
Delfzijl
16 juni 2021 10:53

Hoe lang blijft het warm en zonnig?

spot_img

Nederland – Zonnig weer met hoge temperaturen kan in de lente zomaar omslaan naar een fris weertype. De winterjas hebben we voorlopig niet nodig, maar de temperatuur gaat komende week wel wat omlaag. Waarschijnlijk hebben we tijdens Koningsdag met 14 graden in het noordwesten tot 17 graden in het oosten hele normale temperaturen. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af en het is verstandig om rekening te houden met een bui. Komende dagen lijkt het wel zomer en is de zon wat feller.

Tot en met dinsdag blijft het droog en is het veel warmer dan normaal. Vandaag wordt waarschijnlijk de warmste dag met op verschillende plaatsen 25 graden en lokaal kan het ruim 26 graden worden. Morgen valt de temperatuur een graadje lager uit en juist dan is aan het strand kans op een frisse wind van zee. Maandag wordt het iets warmer met in het zuiden opnieuw 25-26 graden. Op de Waddeneilanden is het dit weekend 17-20 graden en ook daar is het op de stranden wat frisser.

Dinsdag ontstaan enkele stapelwolken en is de lucht niet meer strakblauw. Woensdag is er naast een mix van zon en stapelwolken ook kans op een bui. Wel blijft de temperatuur vrij hoog en wordt het in het binnenland 20-23 graden. Aan de westkust is het een graad of 19. De dagen daarna wordt het minder warm en op Koningsdag komt de middagtemperatuur waarschijnlijk uit tussen 14 en 17 graden.

Grotere kans op verbranding
Morgen kan het voor het eerst dit jaar zonkracht 5 worden. Daarmee kun je na een half uur onbeschermd zonnen al beginnen te verbranden. De zonkracht is niet afhankelijk van de temperatuur. Dus ook als het aan zee wat frisser is kun je verbranden. Door de koelere lucht lijkt het zonlicht voor het gevoel minder intens.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,255VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
WonenWonen
KlussenKlussen
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
DierDier

Populaire berichten