maandag 2 augustus 2021
19.9 C
Delfzijl

Stadssleutel voor carnavalsvereniging De Blauwe Schuit

spot_img

Delfzijl – Met de symbolische overhandiging van de stadssleutel draagt wethouder Hans Ronde op vrijdag 9 februari het gezag binnen de gemeente Delfzijl over aan Prins Timon, Prinses Tea en adjudant Melle van carnavalsvereniging ‘De Blauwe Schuit’. Door de stadssleutel te overhandigen geeft de wethouder aan dat de carnavalsvereniging voor vier dagen de hoogste gezagdrager binnen de gemeente is. Een jaarlijks ritueel met een belangrijke symbolische betekenis: voor vier dagen krijgt Delfzijl een nieuwe naam, ‘Krabbersiel’.

Symbolische overhandiging stadssleutel
‘Het bestuur over de stad dragen wij met een gerust hart over’, zegt wethouder Ronde. ‘Dit feestelijke ritueel vieren wij al jaren met de carnavalsvereniging’. Het regiem van ‘De Blauwe Schuit’ duurt tot en met maandag 12 februari. Dan wordt de stadssleutel teruggegeven aan de gemeente. Krabbersiel is gebaseerd op een oude scheldnaam die de Damsters de inwoners van Delfzijl ooit hebben gegeven, namelijk ‘Delfsielster krabbers’.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,268VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
AutoAuto
KlussenKlussen
WonenWonen
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten

Boerenmarkt in Baamsum trekt veel belangstelling

Baamsum - Zaterdag werd er in een grote boerenschuur in Baamsum (tussen Woldendorp en Termunten) een streekproductenmarkt gehouden. Het was aanvankelijk de bedoeling dat...