Stadsgezichten in Museum Stad Appingedam

Appingedam – Vanaf 1 juni 13:00 uur opent Museum Stad Appingedam, met een nieuwe wisseltentoonstelling ‘Stadsgezichten van Appingedam’. Het museum heeft vele stadsgezichten in de collectie, onder andere met de hangende keukens maar ook minder bekende plekken in de van oorsprong middeleeuwse stad. Een pronkstuk is het grote schilderij van Claes Henderikx, waarop Appingedam te zien is zoals het in 1665 was: met het Augustijner klooster op de wierde en diverse molens. Naast vele schilderijen, zijn er ook foto’s en ansichtkaarten van Appingedam.

Van oude ansichten van straten in Appingedam zijn nieuwe afdrukken gemaakt. Het nieuwste stadsgezicht is pas geschilderd, door Greet Dijkstra, in de voor haar kenmerkende sprekende kleuren. De tentoonstelling is nog te zien t/m 13 september 2020.

Het museum bestaat uit twee historische panden en om aan de corona-maatregelen te kunnen voldoen, wordt van bezoekers gevraagd de vereiste 1,5 meter afstand in acht te nemen. Daarom is er voorlopig een maximum bezoekersaantal ingesteld van 10 op hetzelfde moment. Vooraf telefonisch reserveren is noodzakelijk en kan via: tel. 0596-680168, tijdens openingsuren (di t/m vr 11:00-17:00 uur, zaterdag, zon- en feestdagen 13:00-17:00 uur).

Back to top button