Kledingbank Maxima heropent deuren op afspraak

Delfzijl – De vrijwilligers van Kledingbank Maxima in Delfzijl staan te popelen om hun klanten weer te kunnen verwelkomen! In verband met de richtlijnen rondom de Coronacrisis moest Maxima haar deuren half maart noodgedwongen sluiten.

Vanaf woensdag 3 juni gaat de winkel weer open met aangepaste openingstijden (op de woensdagen en donderdagen) en uitsluitend op afspraak (via telefoonnummer 06 50436113).

De aangepaste openingstijden zijn het gevolg van het feit dat nog niet alle vrijwilligers ingezet kunnen worden. Sommige vrijwilligers vallen in de risicogroep. Als iedereen zich voldoende aan de richtlijnen houdt die het RIVM en de overheid hebben opgesteld, kan de uitgifte van kleding zonder problemen verlopen. In de winkel zijn instructies opgehangen en zijn de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen.

Er is veel zomerkleding beschikbaar. Door giften en aankopen is er momenteel ook veel nieuwe kleding beschikbaar. Maxima heeft een dames-, heren- en kinderafdeling. Het assortiment bestaat eveneens uit sportkleding, jassen, schoenen, laarsjes en accessoires.

Maxima is voor inwoners van de gemeente Eemsdelta (Delfzijl, Appingedam, Loppersum) en de plaats Ten Boer met een laag inkomen tot 110% van de bijstandsnorm. Met een verwijsbrief van Werkplein Fivelingo, Voedselbank, SWD, Volkskredietbank, Humanitas of budgetcoach kunnen inwoners kleding uitzoeken uit het uitgebreide assortiment.

Inwoners van genoemde gemeenten die door de Coronacrisis minder inkomsten hebben en nog niet eerder tot de doelgroep behoorden, kunnen hun inkomen laten toetsen bij Werkplein Fivelingo of de SWD. Ook ZZP-ers en AOW-ers met een laag inkomen zijn van harte welkom.

Back to top button