Sta open voor “Overname thuiszorg TSN door Buurtzorg”

Appingedam – Voor de PvdA Appingedam is de continuering van kwalitatieve huishoudelijk hulp van groot belang voor de mensen die door omstandigheden op hulp zijn aangewezen. Daarnaast het belang van behoud van de werkgelegenheid voor het personeel. Zij hebben recht snel duidelijkheid krijgen. De huidige aanbieder TSN balanceert op het randje van een faillissement. De continuering van de zorg en de werkgelegenheid van het TSN-personeel is daarbij in het geding. Buurtzorg heeft voorgesteld een groot deel van de werkzaamheden van TSN te willen overnemen.

Volgens de vakbond FNV is het aanbod van Buurtzorg de beste garantie op het behoud van de werkgelegenheid voor het TSN-personeel. Ook voor de zorg aan cliënten zou het de beste optie zijn zeggen ze. De vakbond wil vrijdag 12 februari van gemeenten, waaronder de onze, horen of ze willen nadenken in zee te willen gaan met Buurtzorg; willen de wethouders vragen een handtekening te zetten waarmee ze een belofte doen open te staan voor Buurtzorg.

Het is aan de gemeente om een keuze te maken. Een belofte om open te staan voor Buurtzorg betekent nog niet een definitieve keuze maar een signaal er naar te willen kijken.

De Partij van de Arbeid Appingedam is van mening dat de gemeente open moet staan voor Buurtzorg; is van mening dat de wethouder haar handtekening moet zetten.

Back to top button