fbpx
dinsdag 30 november 2021
11.3 C
Delfzijl

Sportcafé Het Hogeland over de Visie Sport en Bewegen krijgt vervolg

Uithuizen – Op 18 november jongstleden spraken inwoners, raadsleden en vertegenwoordigers van de gemeente over de komende visie sport en bewegen voor Het Hogeland. Dat gebeurde in een digitaal ‘sportcafé’. Ongeveer vijfentwintig Hogelandsters uit de sport-, bewegen-, gezondheid, en onderwijswereld maakten van de uitnodiging gebruik. Het café krijgt in januari 2021 een vervolg.

De gemeente Het Hogeland wil komen tot een breed gedragen visie op sport en bewegen. Verantwoordelijk wethouder Theo de Vries: “We willen gezonde, vitale inwoners. Om dat te bereiken hebben we medewerking én input van die inwoners nodig. En dat pakken we breed aan. We willen niet alleen met sport- en beweegaanbieders om de tafel. Ook onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties, jongeren en ouderen willen we er bij betrekken. De visie is niet alleen voor Het Hogeland. De visie moet vooral dóór Het Hogeland zijn.”

Tijdens de bijeenkomst in november werd in groepen over vier thema’s gesproken. Daaruit konden de deelnemers twee kiezen. In januari aanstaande krijgt het café een vervolg. Op dinsdag 12 januari wordt het thema ‘Sport en bewegen in een veilige en uitnodigende omgeving’ verder uitgewerkt. Op donderdag 14 januari komt het thema ‘Sport en bewegen met vitale sport- en beweegaanbieders’ aan de orde. ‘Sport en bewegen voor jeugd’ en  ‘Inclusief sporten en bewegen‘ zijn de thema’s die respectievelijk op dinsdag 19 en donderdag 21 januari verder worden uitgewerkt. Iedereen kan meepraten in één of meerdere cafés. Aanmelden voor het sportcafé kan tot en met dinsdag 5 januari via www.hethogeland.nl/sportcafe

Theo de Vries over het afgelopen sportcafé: “Door omstandigheden was ik verhinderd. Maar ik heb gezien dat de discussie daar heel breed was en flink wat heeft opgeleverd. De deelnemers waren in het algemeen enthousiast. Daar doen we het voor. Er is bijvoorbeeld gewezen op het belang van het op orde houden van onze sport- en beweegvoorzieningen. Maar ook is benadrukt dat élke Hogelandster moet kunnen sporten en bewegen. Verder is het belang van intensievere samenwerking tussen organisaties benadrukt. Zaken waar we als gemeente wat mee kunnen.”

Meer informatie over de komende visie op sport en bewegen in Het Hogeland is te vinden op de gemeentelijke website: www.hethogeland.nl

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,328VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer