fbpx
13.7 C
Delfzijl
dinsdag 22 oktober 2019
Home Algemeen Spoorwegovergang tussen Tjamsweer en Jukwerd sinds kort beveiligd

Spoorwegovergang tussen Tjamsweer en Jukwerd sinds kort beveiligd

Tjamsweer – De spoorwegovergang tussen Tjamsweer en Jukwerd is sinds kort uitgerust met overwegbomen, bellen en lichtsignalen. Hiermee is de veiligheid voor weggebruikers sterk verbeterd.

Als weg- en treinverkeer elkaar kruisen, vraagt dat extra aandacht van de weggebruiker. Of het nu gaat om wandelaars, bestuurders, ruiters of fietsers: Zíj moeten op de kruising alert zijn, want de trein kan gezien de snelheid niets meer doen.

Op de spoorlijn Groningen-Delfzijl komen enkele niet-actief beveiligde overwegen voor. Eén van deze overwegen bevindt zich in het Dominee Christophoripad in Appingedam. Deze onverharde weg vormt de verbinding tussen Tjamsweer en Jukwerd. De weg wordt vooral gebruikt als toeristisch wandelpad en door agrarische voertuigen.

ProRail en de gemeente Appingedam hebben een realisatieovereenkomst gesloten voor het actief beveiligen, beheren en onderhouden van deze overweg. Inmiddels is de realisatie van de beveiliging met een zogenaamde AHOB (automatische halve overwegbomen) gereed en is de overweg een stuk veiliger voor de gebruikers van de weg.

De wethouders Martien van Bostelen (verkeer en vervoer) en Annalies Usmany (toerisme en recreatie) van gemeente Appingedam zijn persoonlijk een kijkje gaan nemen bij de onlangs beveiligde overgang.

Advertenties

Advertenties