fbpx
10.2 C
Delfzijl
vrijdag 05 juni 2020
Home Agenda tips Gevarieerd en modern celloconcert door Maya Fridman op Andledon

Gevarieerd en modern celloconcert door Maya Fridman op Andledon

Den Andel –  Komende zondag vindt op Cultuurerf Andledon aan de Kruisweg in Den Andel onder de titel Red Velvet Recital een optreden plaats van celliste Maya Fridman. Maya combineert op indringende en gevarieerde wijze klassiek met moderne genres als rock, folk en jazz. Tijdens het optreden speelt ze onder meer stukken van haar laatste cd, getiteld Red Velvet.  

Maya Fridman (Moskou, 1989) is een jonge, zeer getalenteerde muzikante die zich een kleine tien jaar geleden in Nederland heeft gevestigd. Ze studeerde aan het conservatorium van Amsterdam onder professor Dmitry Ferschtman. In 2016 rondde ze haar opleiding cum laude af.

Maya is een zeer veelzijdige celliste die niet vast wil zitten in één enkel genre. Hoewel haar achtergrond zich in de klassieke muziek bevindt, speelt ze net zoveel folk, rock, jazz en andere moderne muziek. Ze heeft al veel optredens gedaan in zowel Nederland als Duitsland. In 2013 werd ze tijdens de Grote Prijs van Nederland uitgeroepen tot Beste Muzikant. Momenteel verblijft ze een tijdje in Noord-Nederland in verband met haar bijdrage aan de voorstelling Salam (een productie van onder meer het Noord Nederlands Toneel), die dezer dagen in de Groninger Stadsschouwburg te zien is.

Maya heeft reeds enkele albums op haar naam staan. Van haar laatste, getiteld Red Velvet (2017), zal ze op Andledon enkele composities spelen, naast divers ander werk. Tevens zal ze op Andledon voor het eerst het werk Stars spelen, dat speciaal voor haar is gecomponeerd door Maurizio Bignone.

Het optreden van Maya Fridman start zondag 11 maart om 15:30 (deur open 15:00). De toegang tot het optreden bedraagt 10 euro.

Advertenties