Spooktochten van Zeerijp op 18 en 19 november 2016

Zeerijp – De Spooktochten van Zeerijp worden dit jaar georganiseerd op vrijdag 18 november en zaterdag 19 november. Acht jaar geleden werden de Spooktochten van Zeerijp voor het eerst georganiseerd en waren er zo’n 50 deelnemers. Inmiddels zijn de Spooktochten van Zeerijp uitgegroeid tot een evenement dat zijn weerga niet kent. Dit jaar hebben zich ruim 900 deelnemers aangemeld en werken bijna 80 vrijwilligers mee om een spectaculaire tocht neer te zetten.

De tocht voert door en rond Zeerijp, het mooie plaatsje op het Hoogeland van Groningen en duurt ongeveer vijf kwartier. Deelnemers zijn vooraf ingedeeld in groepen welke op vaste tijden het Dorpshuis “Bij Jacobus” Zeerijp verlaten om de tocht te aanvaarden. Omdat iedereen vooraf een bevestiging krijgt met daarin starttijden en startnummers weten alle deelnemers precies hoe laat ze zich moeten melden in het Dorpshuis. Na vertrek uit het Dorpshuis wacht een barre route die wordt aangegeven door pijlen welke verlicht worden door kaarsverlichting. In de bossen zijn de paden afgezet met afzetlint zodat exact duidelijk is hoe de tocht te lopen.

Griezelen door Zeerijp

Tijdens de Spooktochten van Zeerijp worden de deelnemers verrast door ongeveer 15 acts langs de route waar het er soms heftig aan toe gaat. Er worden grote bouwwerken opgebouwd in de bossen, er is een act in de molen van Zeerijp en er is zelfs een heus Spookhuis. Dat de acts spectaculair zijn blijkt wel uit de grote hoeveelheid rookmachines, blacklights, stroboscopen, geluidsinstallaties en lasers die ingezet worden. Ook de schmink, maskers en kleding zijn van een hoog niveau.

Zeerijp is het hele weekend in de ban van spoken, vampiers, zombies, heksen en vele andere entiteiten en de opbouw van de Spooktochten van Zeerijp brengt het hele dorp in rep en roer. Centraal punt in de Spooktochten van Zeerijp is het Dorpshuis “Bij Jacobus” Zeerijp, Borgweg 9 in Zeerijp. Van hieruit stuurt de organisatie alle vrijwilligers aan en wordt er 4 maal gezamenlijk gegeten waarbij het enthousiasme van de vele vrijwilligers werkelijk voelbaar is.

Al met al wordt het dus een heftig en spectaculair weekend in Zeerijp op vrijdag 18 en zaterdag 19 november. Uiteraard is er media aandacht voor het evenement en zelfs de verslaggevers en camera mensen worden uitstekend verzorgd door de organisatie van de Spooktochten van Zeerijp.

Interesse of meer informatie nodig? Neem contact op via onze website: www.spooktochtzeerijp.nl

Back to top button