zaterdag 23 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Specialistische hulp voor alleenstaande coronapatiënten in Het Hogeland

Het Hogeland – Het college van de gemeente Het Hogeland heeft ingestemd met de inzet van een zogenaamd Corona Thuisteam.

Degespecialiseerde leden van dat team kunnen huishoudelijke werkzaamheden verrichten
voor alleenstaande hulpbehoevende coronapatiënten die thuis verblijven. Thuiszorgmedewerkers zijn daartoe niet bevoegd; ze mogen de woning van een coronapatiënt niet betreden.

Om de basale zorg voor alleenstaande patiënten op orde te houden, zijn Corona Thuisteams gevormd. Ze worden ingezet in meerdere Groninger gemeenten. De thuisteammedewerkers – wijkverpleegkundigen – beschikken over de noodzakelijke beschermingsmaterialen. Ze mogen, naast medische handelingen, noodzakelijke huishoudelijke werkzaamheden verrichten. Het gaat bijvoorbeeld om het opwarmen van maaltijden en de noodzakelijke schoonmaakwerkzaamheden. Deze werkzaakheden vallen onder de Wet maatschappelijke ondersteuning. Patiënten kunnen er drie weken lang een beroep op doen.

Verantwoordelijk wethouder Mariëtte de Visser: “De thuiszorg zit in een spagaat en de teams kunnen het ontstane gat vullen. Daarmee is de zorg voor een kwetsbare groep verzekerd. Bijkomend voordeel is dat de teams de ziekenhuiszorg ontlasten.”

De kosten van het thuisteam worden door de gemeente voorgeschoten en kunnen later bij het Rijk worden gedeclareerd.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,306VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
DierDier
KlussenKlussen