fbpx
dinsdag 07 december 2021
11.3 C
Delfzijl

Sorab Roustaiy Nederlands kampioen boksen

Rijswijk – Afgelopen weekend werden in Rijswijk de Nederlandse kampioenschappen boksen voor de jeugd gehouden Voor boksvereniging Appingedam kwamen Dylano Hendriks en Sorab Roustaiy in actie.

Dylano nam het in zijn finalepartij op tegen Milan Raes van de voltreffer. Aan inzet lag het niet bij Dylano. Hij koos 3 ronden lang vol de aanval en gaf de overwinning niet zomaar aan zijn tegenstander. Raes bokste echter net even slimmer en wist daardoor een puntenvoorsprong op te bouwen. Het kampioenschap ging dan ook verdiend naar Raes.

Sorab Roustaiy moest zaterdag al boksen in de halve finale tegen Geale Meindertsma. Sorab moest hier nog iets recht zetten want eerder dit jaar verloor hij van de Fries.  Sorab liet dit keer duidelijk zien wie de betere was en won deze partij overtuigend.

In de finale, afgelopen zondag, moest Sorab aantreden tegen Damian Rijnen uit Tilburg. Het was geen kleine opgave want Rijnen bleek ook een bokser die uit het juiste hout gesneden is. De inzet van beide boksers was uitzonderlijk. Sorab liet zien technisch de betere bokser te zijn, doch moest voluit gaan om de winst naar zich toe te trekken. In de laatste ronde zette Sorab nog een keer flink aan en wist zijn voorsprong uit te bouwen. De jury waardeerde deze partij met een 3-0 uitslag in het voordeel van Sorab en riep hem uit tot Nederlands kampioen in zijn klasse.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,326VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer