fbpx
1.6 C
Delfzijl
18 januari 2021 05:55

Smokey gaat ook dit jaar weer logeren bij basisscholieren in de Eemsdelta

Appingedam / Delfzijl / Loppersum / Uithuizermeeden – De burgemeesters Marijke van Beek, Albert Rodenboog, Gerard Beukema en wethouder Martien van Borstelen gaan tijdens de Nationale Voorleesdagen op 25 en 26 januari basisscholieren voorlezen over Smokey. Smokey is de knuffelhond van brandweer Groningen die vervolgens bij de kinderen mag logeren en waar de verschillende scholen een logeerpakketje voor ontvangen. Brandweer Groningen wil met deze campagne spelenderwijs het bewustzijn van brandveiligheid bij kinderen verbeteren.

Smokey komt logeren Smokey gaat om beurten een paar nachtjes bij de kleuters logeren. Zij mogen dan voor de knuffelhond zorgen, maar het is belangrijk dat hij in een brandveilig huis slaapt. Samen met ouders/verzorgers en/of opa’s en oma’s vullen de kinderen een werkblad in over brandveiligheid en leren op speelse wijze hoe het er voor staat met de brandveiligheid in hun leefomgeving.

De Smokey campagne draait in de eerste plaats om de kinderen. De brandweer wil bereiken dat zij zich op latere leeftijd meer bewust zijn van de risico’s van brand. Deze Smokey campagne betrekt ouders/verzorgers,  maar ook opa’s en oma’s bij de campagne zodat zij samen met hun (klein)kinderen bezig zijn met brandveiligheid.  Tevens geeft het Veiligheidsregio Groningen inzicht in de rookmelderdichtheid in het cluster Eemsdelta. Hier inzage in verkrijgen is belangrijk om verdere brandveilig leven projecten te ontwikkelen voor doelgroepgerichte voorlichting op het gebied van brandveiligheid.

Volg ons op

10,776FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten