fbpx
21.9 C
Delfzijl
zaterdag 08 augustus 2020
Home Algemeen Sloop Solwerderflat uitgesteld door nader onderzoek naar beschermde diersoorten

Sloop Solwerderflat uitgesteld door nader onderzoek naar beschermde diersoorten

Appingedam – De gemeente Appingedam heeft de sloop van de Solwerderflat in Appingedam moeten uitstellen. De flat zou eind 2017 al tegen de vlakte, maar staat er nog steeds. Bij het slopen van de Solwerderflat moet de gemeente rekening houden met de Wet natuurbescherming. Op basis van deze wet is onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van beschermde dier- en plantensoorten.

Omdat de aanwezigheid van beschermde diersoorten niet kan worden uitgesloten, moet de gemeente dit nader onderzoeken. Afhankelijk van de uitkomsten wordt de flat in 2018 gesloopt. Parallel aan het doen van onderzoek is de aanbesteding voor de sloop verder opgepakt: een bestek is gemaakt, vier aannemers wordt gevraagd in te schrijven op het werk.

De flat werd in de jaren zestig gebouwd voor studenten verpleegkunde. In de twintig jaar dat het pand deze functie niet meer heeft is het gebouw volledig verpauperd. Er waren meerdere inbraken en brandjes.

Veel instellingen hadden plannen om de flat te gebruiken voor het huisvesten van buitenlandse werknemers, ex-verslaafden en daklozen, maar de gemeente hield dat telkens via gerechtelijke procedures tegen. De gemeente kocht de flat in juni voor 70.000 euro. Wat er met de grond gaat gebeuren na de sloop is nog onduidelijk.

loading...