20 leden Showteam Revolution Delfzijl plaatsen zich voor Nederlands Kampioenschap en behalen drie provinciale titels

Delfzijl – Tijdens de provinciale twirl-majorettekampioenschappen Groningen/Drenthe op 25 november in Scheemda heeft Showteam Revolution Delfzijl indrukwekkende prestaties geleverd. Van de 28 leden wisten maar liefst 20 een ticket te bemachtigen voor het Nederlands Kampioenschap.

Destiny Habing veroverde de provinciale titel op het onderdeel dance-twirl en plaatste zich daarmee direct voor het NK. Haar indrukwekkende 1-baton routine leverde haar eveneens een podiumplaats op en voldoende punten voor een NK-plaatsing. In de categorie dance-twirl junior behaalden Mancika de Leeuw (2e), Sara van der Veen (3e), en Elise Oost (4e) eveneens NK-tickets.

Het duo Sara en Selin van der Veen werd provinciaal kampioen in hun categorie en verdiende hun plaats op het NK. De jongste leden, die voor het eerst aan een wedstrijd deelnamen, stonden vol enthousiasme op de wedstrijdvloer en behaalden voldoende punten voor een 2e plaats, wat hen een plek op het NK opleverde.

Het A-team presenteerde een indrukwekkende show met het thema “pesten”, waarin de boodschap luidde dat iedereen uniek is en mag zijn wie ze zijn. Dit leverde hen de titel Provinciaal Kampioen op, met complimenten van de jury, en een welverdiende plaatsing voor het NK.

Beide trotse trainers, Brenda Lalkens en Janieke Knez, straalden van trots na deze succesvolle optredens. Het Nederlands Kampioenschap zal plaatsvinden op 20 en 21 januari 2024 in Almere.

Back to top button