Sfeerverslag: Middag en avondprogramma achtste editie Muziekfestival Delfzijl

Delfzijl – Zaterdagmiddag ging de achtste editie van het Muziekfestival in Delfzijl van start met optredens van orkesten/fanfares/slagwerkensembles en streetbands uit de provincie Groningen op vele verschillende locaties in het centrum van Delfzijl.

Tijdens het avondprogramma op het Molenbergplein de vond de grote muziekshow plaats. De avond werd officieel geopend door Arend Jan Rozema van Amasus Shipping.  Hierna volgden optredens van AMIGO uit Leiden, Jong Advendo uit Sneek, Juliana uit Amersfoort, Rijnmondband uit Rotterdam, Spielmannszug Rödemis uit Husum (Duitsland) en de van Limburg Stirum Band uit Wezep. De muziekshow werd afgesloten met een grote finale waaraan alle deelnemers deelnamen.

Vandaag staat het centrum in het teken van de Delfzielster Dweildag. Dertien dweilorkesten zetten het centrum van Delfzijl muzikaal op de kop. Ze strijden om prachtige prijzen in de wedstrijd- en leutklasse. De Delfzielster Dweildag wordt een bonte middag muziek met een grote braderie en koopzondag. De Delfzielster Dweildag eindigt met de finale en prijsuitreiking bij het Lokaal op het Molenbergplein vanaf 17:00 uur.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1762″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”upload_date” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button