fbpx
15.3 C
Delfzijl
maandag 06 juli 2020
Home Sport SES-toernooi op de schop met komst nieuw bestuur

SES-toernooi op de schop met komst nieuw bestuur

Delfzijl – De Stichting Eemsmond Sportevenementen (SES) heeft een nieuw bestuur. Oud-bestuursleden Johan Schudde, Jan Oolders, Sikke Heerlijn, Ria van der Zweep en Piet Mollema zwaaien na een periode van maar liefst vijfentwintig jaar af en daarmee komt ook een einde aan het traditionele SES-toernooi op Hemelvaartsdag.

SES-toernooi
Één van de belangrijkste wapenfeiten van het oude bestuur is het organiseren van het SES-toernooi. Het SES-toernooi beleefde vorig jaar op Hemelvaartsdag het 25-jarig jubileum. Het was tevens de laatste keer dat het toernooi op sportpark Uitwierde is gehouden, omdat het sportpark inmiddels gesloten is.

Nieuw bestuur
Met het nieuwe bestuur, bestaande uit  Jan van der Zweep, Christiaan Gotlieb, Marcel Mooi, Erik Bosscher, Appie Brink en Erwin Heerlijn, komt er een einde aan de traditie van het SES-toernooi op Hemelvaartsdag.  Het bestuur wil het niveau van het toernooi weer iets opkrikken en daarom wordt gekozen voor een nieuwe datum. Het SES-toernooi wordt in 2016 gehouden op zaterdag 4 juni op sportpark Centrum in Delfzijl. 07

Eemsdelta
Niet alleen het SES-toernooi gaat op de schop, want vanwege de regionaam Eemsdelta verandert de volledige naam in Stichting Eemsdelta Sportevenementen (SES). Het bestuur beschikt daarbij eveneens over een  nieuw logo en SES gaat in de toekomst meer evenementen organiseren in de regio.

Regiocup
Zo wordt op zaterdagavond 9 januari, tijdens het Eurocup Delfzijl-weekend, de SES Regiocup georganiseerd. De Regiocup is een voetbaltoernooi voor standaardteams van voetbalverenigingen uit de regio. In totaal zullen er 6 teams deelnemen aan de Regiocup. Alle ingrediënten voor een spectaculair verloop zijn aanwezig: het kunstgrasveld wordt omheind door boarding waardoor het spel razendsnel verloopt en er is licht en geluid om een mooie indoorsfeer neer te zetten.

Advertenties