Selderijsap zelf maken: de voordelen

Nederland – Wanneer je kiest voor een gezonde levensstijl dan kom je vanzelf op het punt dat je ervoor kiest om aan de slag te gaan met sappen die gemaakt zijn van groente en van fruit. Deze gemakkelijke manier zorgt er namelijk voor dat je op een eenvoudige wijze je dagelijkse behoefte van groente en fruit binnenkrijgt.

Een goed voorbeeld hiervan is selderijsap. Of beter gezegd bleekselderijsap. Dit sap wat vooral bestaat uit bleekselderij en een eventuele toevoeging van citroensap voor de smaak is eenvoudig te bereiden. Bekijk dit recept om zelf selderijsap te maken.

Eenvoudig
Zoals je in het recept kan zien, is het vrij gemakkelijk om selderijsap zelf te maken. Het meeste werk is bijna het schoonmaken van de spullen die je gebruikt. Bedenk wel dat als je ervoor kiest om dit vaker te doen, het verstandig is om de juiste apparatuur aan te schaffen. Een slowjuicer is dan een aanvulling die het bereiden nog eenvoudiger maakt.

Daarnaast is het recept eenvoudig omdat je maar twee ingrediƫnten gebruikt. Hierdoor is het bereiden eenvoudig. Het voordeel van het zelf maken van het recept is dat je weet dat er niets ingaat wat niet gezond is. Conserveringsmiddelen of extra suiker wat in veel kant en klaar sappen zit, gebruik je niet. Hiermee bereid je dus op een eenvoudige manier gezond selderijsap.

Voordelen bij gebruik
Wanneer je ervoor kiest om selderijsap te drinken zijn er een aantal voordelen te benoemen. Ten eerste is bleekselderij gezond. Dat geldt ook voor het eventuele citroensap wat je gebruikt. Ten tweede is bleekselderij rijk aan vitamine A en C. Beide vitamine hebben een positieve invloed op je immuunsysteem.

Ten derde is selderijsap rijk aan kalium. Kalium is een stof die een positieve invloed heeft op je spijsvertering en bloeddruk. Het laatste voordeel is dat het gehalte calcium ook hoog is in bleekselderij. Calcium is goed voor de kracht van je botten en heeft daarnaast ook een positieve invloed op het ondersteunen van je spieren en je zenuwstelsel.

Aandachtspunten bij het drinken van selderijsap
Het belangrijkste advies bij het drinken van zelfgemaakt selderijsap is dat je dit het beste als eerste in de ochtend kunt drinken. Daarna kan je het beste een half uur wachten voor je iets anders eet. Dit zorgt er namelijk voor dat je lichaam het beste reageert op de stoffen die in je zelfgemaakte sap zitten.

Een ander aandachtspunt is dat je het liefste het selderijsap zo vers mogelijk drinkt. Dus als je het wilt gebruiken in de ochtend, kun je het ook het beste in de ochtend bereiden. Nieuwsgierig naar andere recepten en hoe dit je gezondheid kan bevorderen? Bekijk hier de blog van Sapje. Zij zijn een expert op het gebied van zelf sap bereiden.

Back to top button