Groot onderhoud aan de N362 tussen Wagenborgen en Midwolda: weg afgesloten vanaf 30 mei

Wagenborgen – Vanwege groot onderhoud wordt een gedeelte van de provinciale weg N362 tussen Scheemda en Weiwerd voor het doorgaande verkeer afgesloten van maandag 30 mei, 06:00 uur tot vrijdag 29 juli, 18:00 uur. De afsluiting betreft het weggedeelte vanaf de aansluiting met de A7 bij Scheemda tot de aansluiting met de Warvenweg en de Holeweg (N362).

Werkzaamheden
Er wordt groot onderhoud uitgevoerd uit tussen de gaslocatie, net voorbij de verkeerslichten, bij Midwolda tot de rotonde bij Wagenborgen (kruising met de Tolhek en de Kloosterlaan). Ten noorden van het Termunterzijldiep worden de asfaltlagen en zwakke plekken volledig vervangen, inclusief de aanwezige asfaltwapening. Ten zuiden van het Termunterzijldiep ligt het asfaltpakket op een oude klinkerweg. Deze wordt volledig verwijderd en vervangen door een nieuwe steenfunderingslaag met vier lagen asfalt. Tot slot wordt de weg verbreed. Met deze aanpassingen wordt de weg veiliger voor weggebruikers en goed bereikbaar.

Stremming Scheemda – Weiwerd
Vanwege de werkzaamheden is de weg gestremd voor al het verkeer. De kruising Nieuwolda richting Nieuw-Scheemda blijft open, uitgezonderd twee weekenden. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A7, de N33 en de N362 bij Amsweer en Weiwerd. Voor doorgaand verkeer wordt aangegeven dat de weg al gestremd is ter hoogte van de rotonde bij Weiwerd om sluipverkeer over omliggende wegen van de N362 te voorkomen. Officieel is de weg pas gestremd vanaf de rotonde bij Wagenborgen. Voor lokaalverkeer zijn er omleidingsroutes via omliggende wegen, met tijdelijk eenrichtingsverkeer. Dit geldt niet voor landbouwverkeer.

Verkeersmaatregelen en OV
Vanwege de stremming is de weg vanaf de stoplichten en de rotonde bij Wagenborgen afgesloten. Het Openbaar Vervoer van Qbuzz maakt net als lokaalverkeer gebruik van de eenrichtingswegen rondom ’t Waar en Nieuwolda. Om verloren tijd in te halen stopt buslijn 119 niet in Wagenborgen. De aannemer maakt een tijdelijke halte bij de rotonde Wagenborgen op Kopaf. Hier kunnen passagiers uit Wagenborgen in- en uitstappen. Ook is er een tijdelijke fietsenstalling aanwezig.

Nadere informatie
Het werk wordt uitgevoerd door aannemer KWS Infra. De provincie Groningen en KWS Infra streven ernaar om het werk voor de bouwvak af te ronden.

Back to top button