10.9 C
Delfzijl
13 mei 2021 21:43

De Schutse verwelkomt groep nieuwe vrijwilligers

Appingedam – VPTZ De Schutse uit Appingedam heeft vorige maand een nieuwe groep enthousiaste en betrokken vrijwilligers verwelkomt en opgeleid. Zij gaan aan de slag in het hospice en bij mensen thuis. De Schutse is een vrijwilligersorganisatie in Noord-Groningen voor het aanbieden van vrijwillige palliatieve terminale zorg. De vrijwilligers van De Schutse zijn hiertoe van onmisbaar belang. Zij zijn de drijvende krachten achter de Stichting.

De Schutse werkt met een groep van zo’n 80 goed opgeleide vrijwilligers. Deze vrijwilligers zetten zich belangeloos en enthousiast in voor het welzijn van de cliënten (gasten) thuis of in het hospice. Hun hulp beperkt zich tot de verzorging die iedereen mag geven aan iemand die ernstig ziek is en zich bevindt in de allerlaatste fase van het leven. Zij vervullen daarnaast de rol van mantelzorger in de thuissituatie als daar extra ondersteuning nodig is.

De vrijwilligers worden bij aanvang getraind in het omgaan met mensen die binnenkort zullen sterven. De vrijwilligers zijn zorgvuldig geselecteerd en worden dagelijks begeleid door een coördinator. Zij worden jaarlijks getraind en bijgeschoold.

Namens het bestuur van De Schutse hebben voorzitter Jannie Goense en Nicole Eijbergen aan de vrijwilligers de certificaten uitgereikt. De training wordt opgevolgd door een introductie- en inwerkperiode onder begeleiding van coördinatoren Ria Meier en Leen Kaldenberg.

De Schutse is altijd op zoek naar enthousiaste en betrokken vrijwilligers. Meer informatie over De Schutse is te vinden op www.palliatievezorg-groningen.nl.

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,292VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
TuinTuin
WonenWonen
DierDier
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten