fbpx
dinsdag 07 december 2021
11.3 C
Delfzijl

Scholen uit Delfzijl strijden in E-Waste race tegen scholen uit Oldambt

Delfzijl – Wethouder Hans Ronde gaf woensdag 18 mei de aftrap voor de E-Waste race op basisschool Sterre der Zee in Delfzijl. De E-waste race is een wedstrijd tussen scholen in een regio om zoveel mogelijk elektronisch afval bij mensen uit de buurt op te halen. “De E-Waste race is een mooie manier om deelnemers te laten zien dat we verstandig om moeten gaan met afval. Jong geleerd is oud gedaan”, aldus de wethouder.

Na 17 juni de winnaar bekend
De wethouder gaf de aftrap samen met Sybrand van der Veen, accountmanager Virol uit Scheemda. Op de deelnemende scholen verzorgen zij gastlessen over afval. Scholieren kunnen van 23 mei tot en met 17 juni elektronisch afval inzamelen. Daarna wordt bekend gemaakt welke school het meest heeft ingezameld. Naast basis school Sterre der Zee doen er nog negen andere scholen mee aan deze E-waste race die volgende week maandag van start gaat: Obs Meedhuizen, F.T. Venema, O.B.S Jaarfke, C.B.S. Het Baken, CBS De Windroos, Cbs de Vossenburcht, Obs Heiligerlee, CBS de Vore en de Borgstee.

Onderdeel aanpak zwerfaval in gemeente
De E-waste race is een van de acties die voortkomt uit het gemeentelijk meerjaren traject zwerfafval. De gemeente wil bijdragen aan het verminderen van zwerfafval en tegelijkertijd haar inwoners meer betrekken bij hun woonomgeving als het gaat om zwerfafval.

Efficiënter afval verzamelen en PET-flesjes
Andere acties die voortkomen uit het meerjaren traject zijn onder andere het efficiënter legen van afvalbakken, efficiënter schoonmaken na evenementen en deelname aan een landelijke pilot voor de inzameling van PET-flesjes.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,326VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer