9 C
Delfzijl
13 mei 2021 22:54

Scholen, DAL-gemeenten en IVAK slaan handen in een voor cultuuronderwijs

Appingedam – In het Stadskantoor van Appingedam wordt op woensdag 20 september 2017 om 14.30 uur de samenwerking tussen de DAL- gemeenten, schoolbesturen en IVAK bekrachtigd met het tekenen van het  convenant ‘Cultuur en Onderwijs’ .

De nieuwe Stichting IVAK krijgt daarmee steeds meer vorm.  Eerder werden al convenanten ondertekend met de provinciale steuninstellingen VRIJDAG (Amateurkunstondersteuning) en K&C (beleidsmatige cultuuronderwijs-ondersteuning).

Nu maken de partners in de DAL-regio afspraken over de manier waarop het cultuuronderwijs vorm moet krijgen. De cultuurwethouders van Delfzijl, Appingedam en Loppersum, de directeur-bestuurders van de onderwijskoepels Marenland en Noordkwartier, het Eemsdeltacollege en de directeur van het IVAK ondertekenen een document waarin zij onder meer vaststellen:

“Wij willen dat alle kinderen en jongeren, ongeacht hun achtergrond of beperking, goed cultuuronderwijs krijgen. Cultuuronderwijs dat verankerd is in het beleid van overheden, in de onderwijsvisie van scholen en dat ingebed is in de culturele omgeving. Kortom, een rijke leeromgeving die bijdraagt aan een optimale, brede ontwikkeling van de leerlingen.”

Samen willen de ondertekenaars zorgen voor goed cultuuronderwijs, ook door middel van naschoolse activiteiten. Het IVAK en het Eemsdeltacollege spreken af om samen plannen te maken voor het gebruik van ruimtes in de nieuwe onderwijscampus die in 2020 gerealiseerd wordt.

Met het ondertekenen van dit convenant kan het onderwijsconsulententeam van het IVAK van start. De eerste activiteit vindt al een half uur na de ondertekening plaats: een bijeenkomst voor cultuurcoördinatoren van alle basisscholen in de DAL-regio, waar onder meer de activiteiten rond de Kinderboekenweek aan de orde komen. Het consulententeam van het IVAK bestaat uit Catrien de Boer, Els Brouwer, Gino Huiskes en Nikki Loohuizen.

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,292VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
DierDier
KlussenKlussen
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
AutoAuto

Populaire berichten