Scheidsrechters Henk Poort en Marten van der Wal onderscheiden door de KNVB

Holwierde – In de kantine van voetbalvereniging Holwierde werden zaterdagmiddag twee scheidsrechters namens de KNVB onderscheiden. Henk Poort, scheidsrechter sinds 1996, werd als eerste naar voren geroepen door Roelf Folkersma, hoofd begeleiding scheidsrechters, van de KNVB. Poort werd onderscheiden met de gouden scheidsrechtersspeld en het bij behorende certificaat.

Vervolgens werd Marten van der Wal naar voren geroepen. Marten die sinds 1986 voor de KNVB actief is als scheidsrechter heeft rond de 1100 wedstrijden gefloten. Ook heeft hij in zijn jaren als assistent scheidsrechter met de nu bekende scheidsrechter Eric Braamhaar samen gewerkt. Marten ontving voor zijn 30 jaar als scheidsrechter de hoogste onderscheiding die je als scheidsrechter in het amateurvoetbal kan krijgen. Namens de KNVB overhandigde Roelf Folkersma het certificaat scheidsrechter van verdienste en het daar bij behoordende speldje.

Namens de gemeente Delfzijl was wethouder van Sport Jan Menninga aanwezig om de heren te feliciteren.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”1038″]

 

Back to top button