Scheidsrechter Dick Bierma hangt fluit aan de wilgen

Wagenborgen – De bekende scheidsrechter Dick Bierma uit Wagenborgen heeft besloten om een punt te zetten achter zijn carrière als amateurscheidsrechter. Dick is inmiddels 68 jaar en wil aan zijn vrije tijd een andere invulling geven. De KNVB wil zijn afscheid niet ongemerkt voorbij laten gaan en heeft Dick daarom een afscheidswedstrijd aangeboden bij zijn geliefde vereniging, de v.v. Siddeburen. Dick is al meer dan zestig jaar lid van deze vereniging en heeft daar als voetballer alle teams doorlopen en is daar ook begonnen met fluiten.

Op woensdag 31 mei zal v.v. Siddeburen aantreden tegen De Pelikanen uit Appingedam. Deze wedstrijd onder leiding van Dick Bierma begint om 19.30 uur. Zijn assistenten zijn Egbert Koning en Kees Brondijk.

Dick Bierma houdt zijn conditie al jaren op peil bij de Scheidsrechtersvereniging Oldambt en Veenkoloniën. Sinds 1995 is hij COVS- lid. In dat jaar kreeg hij ook zijn eerste aanstelling van de KNVB. Dat was de wedstrijd Siddeburen A1- Loppersum A1. Sindsdien heeft Bierma zich in een rap tempo opgewerkt als KNVB- scheidsrechter; hij promoveerde zelfs twee keer in een seizoen. Uiteindelijk bleef hij steken in groep 2 en miste op een haar de promotie naar groep 1. Maar ook in groep 2 heeft hij mooie wedstrijden gefloten. Bijvoorbeeld in de TOP- klasse en de kwartfinale van de beker tussen Oranje Nassau Sneek en GRC. Ook werd hij vaak gevraagd voor toernooien en oefenwedstrijden, ook in het betaalde voetbal. Hij floot bijvoorbeeld FC Emmen- KV Turnhout (B). Naast de v.v. Siddeburen heeft Dick Bierma zich tien jaar ingezet voor BV Veendam. Hij was negen jaar assistent scheidsrechter bij de jeugdteams van de geelzwarten en hij was zelfs een jaar teammanager van het eerste team, samen met Klaas Drewel.

Dick Bierma is ook een uitstekend spelregelkenner. Jarenlang moest hij op dat gebied Eric ten Horn voor laten gaan maar in april werd hij eindelijk gehuldigd tot kampioen 2016 van Oldambt en Veenkoloniën. Zoals gezegd komt Dick graag bij de v.v. Siddeburen. In maart 2016 organiseerde deze vereniging een presentatie van de gebroeders Siemen en Christiaan Mulder, beide actief als betaald voetbalscheidsrechter. Dick Bierma won die avond de pubquiz.
Hopelijk wordt het woensdag een sportief en gezellig afscheid van een amicale persoonlijkheid. Dat heeft Dick Bierma zeker verdiend.Back to top button