Gemeenteraad Loppersum akkoord met aankoop voormalig pand AH

Loppersum – De gemeenteraad van Loppersum heeft maandag 29 mei besloten om over te gaan tot aankoop van het pand aan Hogestraat 4 in Loppersum.

Wethouder Pier Prins (Ruimtelijke Ordening): ‘ Na de verhuizing van  Albert Heijn naar de nieuwe locatie is het pand aan de Hogestraat  4 leeg komen te staan.  Met de aankoop van dit pand ontstaat ruimte voor verdere herontwikkeling in het centrum van Loppersum. We kopen dit pand voor de sloop en zullen samen met de ondernemers en het dorp optrekken om tot een gedragen plan voor nieuwe bestemming te komen. ‘

Hoe nu verder?

De gemeente wordt per 1 juli 2017 eigenaar van Hogestraat 4. De aankoop en sloop biedt mogelijkheden voor zowel de korte als lange termijn. Na de sloop is weer een betere verbinding mogelijk tussen de supermarkt en de winkels aan de Hogestraat. Het is wel de bedoeling om tot een passende nieuwe invulling te komen. Zo kan het  perceel bijvoorbeeld gebruikt worden voor tijdelijke winkelunits tijdens de versterking van de winkelpanden in het centrum van Loppersum. Op lange termijn kan gekeken worden naar nieuwbouwplannen om winkels en diensten  meer in het centrum bijeen te brengen, zoals steeds de bedoeling is geweest. Daarmee kan verder worden gewerkt aan de ontwikkeling van het vernieuwde centrum van Loppersum.

Back to top button