maandag 2 augustus 2021
19.9 C
Delfzijl

SBO De Delta zevende school op rij als Sleutelbewaarder

spot_img

Appingedam – Op maandagochtend 27 februari krijgt SBO De Delta de sleutel van de kerk van Solwerd (Appingedam). De kerk en de school gaan de sleutel delen in het kader van het project Sleutelbewaarders. SBO De Delta is de zevende school in de provincie die van start gaat met het project van de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK).

De kerk en school gaan zo een structurele samenwerking aan. De school maakt meerdere keren per jaar gebruik van de kerk voor educatieve projecten. De leerlingen worden uitgedaagd om na te denken over wat er nog meer kan in een kerk, wat niet, en waarom. Wat kunnen school en kerk voor elkaar betekenen? De school brengt dit vanaf volgende week direct in de praktijk. De komende drie weken maken zij voor een schoolproject al gebruik van de kerk van Solwerd.

Het doel van Sleutelbewaarders is om de kinderen uit de omgeving van de kerk kennis te laten maken met het bijzondere erfgoed dat zo dicht bij ze in de buurt staat. Kinderen fietsen er iedere dag langs, maar zijn soms nog nooit binnen geweest. Een nieuwe generatie dorpsbewoners kan door middel van het project een eigen betekenis geven aan het gebouw. Zo wordt er draagvlak gecreƫerd voor het behoud van de kerk in de toekomst.

Op de startdag op 27 februari krijgen de kinderen daadwerkelijk een sleutel overhandigd. Daarna wordt er een certificaat ondertekend door de voorzitter van de plaatselijke commissie, directeur van de SOGK Peter Breukink en een van de leerlingen, die tekent namens de school. Na een traktatie spelen de kinderen van de bovenbouw het Sleutelbewaardersspel: een quiz in en rond de kerk van Solwerd. Deze quiz is speciaal voor de kerk van Solwerd gemaakt.

Het project Sleutelbewaarders wordt gefinancierd door o.a. Rabobank en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,268VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
DierDier
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten