maandag 2 augustus 2021
19.9 C
Delfzijl

Samenwerking docenten Kunstdelta en Stichting IVAK

spot_img

Delfzijl – Met ingang van 28 juni hebben alle actieve docenten van Kunstdelta, het nieuwe collectief van kunstvakdocenten in de DAL-regio, samenwerkingsovereenkomsten afgesloten met de eveneens nieuwe Stichting IVAK.

Met het ondertekenen van de partnerovereenkomsten is definitief een einde gekomen aan het lange en ingewikkelde transitietraject van de gemeenschappelijke regeling IVAK. De samenwerking tussen de twee instellingen borgt de continuïteit van het vrijetijdsonderwijs van de vakken muziek, theater, dans en beeldend. De docenten van Kunstdelta kunnen als partners van stichting IVAK kosteloos gebruik maken van de over de 3 gemeentes verspreidde leslocaties die de stichting beheert, en van alle aanwezige instrumenten en materialen. Als partners profiteren de docenten bovendien van de collectieve promotie vanuit IVAK en kunnen zij meedoen aan de projecten en evenementen die door de stichting worden opgezet. Samen met alle andere partners van stichting IVAK vormen zij een netwerk waarin kwaliteit, scholing, informatie-uitwisseling en elkaar inspireren centraal staan. De samenwerking van Kunstdelta en IVAK vormt een grote meerwaarde voor de cultuureducatie in de gemeente Delfzijl, Appingedam en Loppersum.

Kunstdelta

Kunstdelta is een docentencollectief. Zij zijn zelfstandige professionele docenten die allen een opleiding aan het Kunstvakonderwijs (conservatoria, kunstacademies en dansacademies) hebben gevolgd en veel ervaring hebben in het kunstvakonderwijs. Kunstdeltadocenten willen graag samenwerken op diverse terreinen, kwaliteit bieden in de lessen en zorg dragen voor samenspel en multidisciplinaire cursussen.

Kunstdelta wil de kunstbeoefening in Noord Oost Groningen stimuleren en ondersteunen door het aanbieden van lessen, korte cursussen, workshops en presentaties op het gebied van dans, muziek, beeldende kunst en theater. Kunstdelta wil voor deze prachtige regio een impuls zijn voor de leefbaarheid.

Stichting IVAK ‘Wij geloven dat kunst & cultuur je leven kleur geeft en mensen vrolijker en gelukkiger maakt’.

IVAK

creëert verbinding door als makelaar te fungeren binnen de sector van kunst & cultuur. Door haar kennis, inspiratie en middelen ter beschikking te stellen aan de verschillende doelgroepen worden vraag en aanbod samengebracht. Zo kan op een laagdrempelige manier de eindgebruiker (het kind op school en de leerling van de cultuur professional) datgene geboden worden waar hij of zij gelukkig van wordt en dat hem of haar inspireert. Daarnaast is het goed op te merken dat de uitgesproken drijfveren van scholen en leerlingen in hun keuze voor IVAK vaak luidt: kwaliteit dichtbij.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,268VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
TuinTuin
KlussenKlussen
DierDier
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto

Populaire berichten