fbpx
11.4 C
Delfzijl
25 oktober 2020 09:35

SamenJong onder 19 verrast op XXL toernooi met een uitstekende tweede plaats

Pesse – Afgelopen zondag reisde Team SamenJong met een 10-koppige selectie  af naar Pesse (Hoogeveen) om mee te doen aan het XXL 7 tegen 7 toernooi. Vooraf waren de verwachtingen nog onduidelijk,  aangezien niet bekend was van welke kaliber de tegenstanders waren. Wat wel vanaf het begin duidelijk was, was dat de jongens van SamenJong zeer gedreven waren om een goede prestatie neer te zetten.

Vanwege het grote aantal deelnemende teams speelden de jongens van Samenjong  maar liefst 8 poulewedstrijden. De eerste wedstrijd in de poule werd ondanks de magere score (1-0) vrij  gemakkelijk gewonnen, maar gelijk in de tweede wedstrijd ging het mis voor Team SamenJong.  Twee knappe solo acties van de spits van de tegenstander zorgden ervoor dat Team SamenJong al vroeg op een  2-0 achterstand kwam.  Hoewel  SamenJong  na de 2-0 beter begon te spelen,  konden zij de score in de resterende tijd niet meer ombuigen en verliest het duel.

De verloren wedstrijd bleek echter een wake up call te zijn voor de jongens van SamenJong, want daarna werd er niet meer verloren. Sterker nog,  Team SamenJong won daarna de een na de andere wedstrijd met flitsend combinatiespel en een verdediging die stond als een huis.  Uit 8 wedstrijden behaalde Team Samenjong  19 punten wat voldoende was om bij de beste 8 te eindigen en door te gaan naar de afvalrondes .

In de kwartfinale stond Team SamenJong tegenover een oude bekende, namelijk het team waar ze eerder van hadden verloren in de poulfase.  Voor de spelers was dit de ultieme gelegenheid om sportieve revanche te nemen en deze instelling was vanaf  het eerste minuut terug te zien in het spel van Team SamenJong.  Team SamenJong domineerde het spel  en creëerde veel kansen voor het doel van de tegenstander, maar wist desondanks  niet tot scoren te komen.  Na 12 minuten spelen was de stand nog steeds gelijk  (0-0 )en dus moesten er penalty’s worden genomen. De grote man van de penalty-serie was keeper Tymen die zelf twee penalty’s wist te stoppen en één penalty hoog over zag gaan. Aan de zijde van Team Samenjong wisten alle strafschoppennemers hun penalty te benutten, waardoor de halve finale een feit was.

Tijdens de halve finale was het niet de vraag of Team SamenJong zou scoren maar vooral wanneer. Vanaf het begin was duidelijk dat Team SamenJong de betere partij was, ook al uitte zich dat niet direct in doelpunten. Het bleef zelfs heel lang 0-0, omdat kansen niet werden afgemaakt en af en toe werd de bal te lang rond gespeeld  op de helft van de tegenstander. Toch viel de 1-0 voor SamenJong vlak voor tijd door een goal van Jairzinho. Nu was het slechts een kwestie om de voorsprong te verdedigen, maar door onnodig balverlies voorin konden de tegenstanders nog een keer uitbreken  en uit de eerste de beste kans die zij krijgen wisten ze meteen de 1-1 te scoren. Penalty’s.

Aanvankelijk ging de penaltyserie gelijk op. De eerste 2 penalties aan beide kanten werden benut en op de derde penalty konden zowel Tyman als de keeper van de tegenstanders redding brengen .  Maar dan mist de tegenstander hun vijfde penalty en hoeft  Samenjong dus alleen nog maar zelf te scoren om door te gaan.  De beslissende penalty werd genomen door Edwin, die van 9 meter niet faalde en SamenJong verzekerde van  een plaats in de finale.

De grote finale ging tussen Team SamenJong uit Delfzijl en een team met de bijnaam Catenaccio uit Hoogeveen.  Het was een finale die vooral werd gekenmerkt door de ijzeren verdediging van Team SamenJong, want op een kopbal ná die hoog overging , lukte het de tegenstanders geen één keer om echt gevaarlijk te worden voor het doel van Tymen. Ondertussen  kregen de jongens van SamenJong wel kansen,  waaronder een reusachtige kans van Jari die alleen voor de keeper werd gezet na  een combinatie met Edwin. Deze kans moest de 1-0 worden, maar de keeper  wist Jari’s inzet nog net te keren met de voet. Vlak voor tijd volgt nog een grote kans voor Euvertson als hij de bal krijgt aangespeeld van links en hij de bal eerst wil controleren in plaats van gelijk te schieten, waardoor de verdediger van de tegenstander het schot nog net kan blokkeren.  Eindstand 0-0 en dus weer penalty’s.

Met al twee penalty-series achter de rug was er de angst bij Team SamenJong dat de derde penalty serie weleens scheepsrecht zou kunnen zijn.  De blijdschap was dan ook groot  toen Tymen gelijk de eerste penalty  wist te stoppen en de euforie werd groter nadat Jari namens Samenjong de eerste penalty scoorde, waardoor het 1-0 stond.  De vreugde was echter van korte duur,  want de eerstvolgende penalty van Team Samenjong werd gestopt door de keeper terwijl de tegenstanders hun penalty wel  benutte; 1-1. Wat daarna volgde was een lange reeks penalties die aan beide kanten allemaal benut werden en zo de stand  op 7-7 brachten. Aangekomen bij de 9de penalty legt Euvertson aan voor zijn strafschop voor samenjong maar hij raakt de paal. Oog in oog met Tymen faalde de  laatste strafschoppennemer van Catenaccio niet en bezorgde daarmee zijn team het kampioenschap. SamenJong is tweede.

Al met al kunnen de jongens van SamenJong tevreden terugkijken op zeer geslaagd toernooi  waarin Team Samenjong in  totaal slechts 3 doelpunten incasseerde en een meer dan verdiende tweede plaats behaalde. Een zeer knappe prestatie van de SamenJong selectie en de staff. De complimenten gaan ook uit naar de organisatoren,  die een goed toernooi hebben georganiseerd en die zelfs hebben gezorgd voor prachtig weer.

SamenJong selectie en staff :

  1. Tymen 2. Danny 3. Duene 4. Daniel 5. Edwin 6. Jari 7. Euvertson 8. Pucho 9. Jairzinho 10. Dion 11. Tiago 11. Reyli 12. Ryan

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,222VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten