Rustige jaarwisseling met weinig incidenten in de provincie

Regio – De jaarwisseling is in de gemeenten Eemsdelta, Het Hogeland en Midden-Groningen rustig verlopen. Op diverse buitenbranden na zijn er geen ongeregeldheden geweest. De brandweer van Delfzijl en Appingedam moesten voor de jaarwisseling uitrukken voor kleine buitenbrandjes. De brandweer van Siddeburen kwam in actie nadat er aan de Eideweg in Siddeburen een auto in de brand was gestoken.

Vijf agenten gewond geraakt in de drie noorderlijke provincies
De politie laat weten dat er in de drie noordelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe dertien aanhoudingen zijn verricht. De politie is een aantal keer bekogeld met (zwaar) vuurwerk en flessen. Vijf agenten raakten (licht-)gewond. De Mobiele Eenheid (ME) werd zeven keer ingezet, waarvan vijf keer in Friesland. In Burdaard werd traangas gebruikt.

“Deze jaarwisseling hebben zich op meerdere plekken in Noord-Nederland verschillende incidenten voorgedaan, zoals vechtpartijen, vernielingen en overlast van zwaar vuurwerk. Er kwamen gedurende de hele nacht veel meldingen binnen van branden”, aldus een woordvoerder van de politie.

Geweld tegen politieambtenaren (GTPA)
De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Politie en justitie hanteren hier dezelfde aanpak: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geƫist.

Back to top button